PROMEX SA, companie producătoare de echipamente industriale în domeniul construcţiilor de maşini, membră a Grupului Uzinsider, este în plin proces de reorganizare şi repoziţionare pe piaţă, conform unui comunicat remis redacţiei. "Planurile noastre vizează concentrarea pe producţia şi livrarea de componente şi echipamente complete pentru industria de apărare, precum şi creşterea productivităţii şi a competitivităţii pe piaţă prin investiţii în tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie", detaliază Costică T. Mustaţă, managing director al Grupului Uzinsider.
Potrivit sursei citate, pentru a-şi atinge obiectivele strategice, în perioada următoare, compania scoate la vânzare o parte a activelor neutilizate pe care le deţine în Brăila, inclusiv terenuri. Conducerea Grupului invită oamenii de afaceri care au pe agendă dezvoltarea unor proiecte industriale sau logistice să ia în calcul o investiţie pe platforma PROMEX, întrucât avantajele sunt semnificative.
Conform reprezentanţilor companiei, suprafaţa totală disponibilă pentru investiţii este parcelabilă, cu menţiunea că toate loturile dispun de: energie electrică de forţă, reţea de: apă, canal industrial, gaz metan şi alte fluide energetice. De asemenea, activităţile de aprovizionare şi desfacere se pot realiza facil, pe uscat (rutier şi feroviar) şi pe apă. Platforma dispune de drumuri interioare, cu acces direct la reţeaua rutieră a oraşului Brăila, dar şi la Podul Nou peste Dunăre, precum şi de cale ferată uzinală, conectată la liniile naţionale. Mai mult, portul, în care pot intra nave maritime de până la 3.600 tdw, este la doar 1,5 km distanţă.
"Datorită terenului generos, utilităţilor disponibile şi conexiunilor de transport excelente, aici poate fi dezvoltat cu succes un hub logistic, de exemplu. Podul Nou va asigura legătura prin Buzău - Întorsura Buzăului cu Transilvania şi prin Focşani, cu Moldova. De asemenea, există deschidere spre Muntenia şi Dobrogea. În plus, pe Dunăre, mărfurile pot fi transportate atât către vestul Europei, până în Germania, la Regensburg, cât şi către Constanţa şi apoi, pe mare, către beneficiari din Africa şi Asia", precizează Costică T. Mustaţă.
"Mai mult, dat fiind faptul că portul Brăila dispune de instalaţii de transbordare a cerealelor din siloz în vas şi invers, platforma PROMEX, situată în proximitatea acestuia, poate fi utilizată cu succes inclusiv pentru a depozita cantităţi mari de cereale provenite din Ucraina", explică şeful executivului UZINSIDER.
Un alt avantaj pe care îl au investitorii este acela al existenţei posibilităţii parcelării terenului în funcţie de specificul proiectului. În plus, reprezentanţii companiei subliniază că se pot achiziţiona terenuri libere, dar şi cu clădiri industriale funcţionale, ideale pentru diverse activităţi productive. De exemplu, ţinând seama de ponderea ridicată a agriculturii şi zootehniei în structura economiei brăilene, investitorii se pot orienta cu succes către dezvoltarea unor capacităţi de prelucrare a produselor agro-alimentare. De asemenea, platforma PROMEX se află la doar 15 km de oraşul Galaţi, ceea ce oferă companiilor care aleg să investească aici oportunitatea de a deveni furnizoare de echipamente, produse şi servicii pentru combinatul siderurgic, dar şi pentru şantierul naval din judeţul învecinat.
"Este momentul pentru a valorifica la maximum avantajele multiple oferite de platforma PROMEX şi a dezvolta aici proiecte generatoare de plus valoare, cu impact asupra oraşului Brăila, a localităţilor învecinate şi, pe termen mediu, a întregului judeţ", apreciază Costică T. Mustaţă, se mai arată în comunicat.
(C)