Compania braşoveană Elektrobit Automotive, achiziţionată anul trecut de către concernul Continental, îşi va extinde prezenţa în România prin deschiderea unui birou la Timişoara. Pe lângă acesta, Elektrobit - deţinut integral de Continental - va deschide unul şi în Bangalore, India.
Cele două noi locaţii vor angaja împreună 80 de ingineri software, a anunţat, ieri, Continental. În prezent, Elektrobit are peste 100 de angajaţi la Braşov şi continuă să facă recrutări.
Elektrobit furnizează producătorilor şi distribuitorilor de automobile soluţii software şi servicii într-un spectru larg de domenii, care includ asistenţă la condus, de navigaţie, de infotainment, maşini conectate între ele şi infrastructură auto. Soluţiile Autosar, compatibile pentru unităţile de control electronic (ECU), cuprind software-ul de bază, sisteme de operare, sisteme de configurare, soluţii de siguranţă, testare şi servicii de integrare.
Birourile din India şi România se vor concentra pe consolidarea portofoliului de software, soluţii şi servicii Elektrobit Autosar, pentru a îndeplini cerinţele din ce în ce mai complexe ale pieţei. "Constructorii auto cer caracteristici şi conectivitate mai sofisticate pentru maşinile lor, fără a sacrifica securitatea acestora. De aceea, Elektrobit şi-a făcut o prioritate din extinderea activităţile în domeniul soluţiilor avansate ECU", a declarat Alexander Kocher, preşedinte şi director general Elektrobit.
Extinderea este cea mai recentă mişcare în strategia Elektrobit, cu scopul de a crea o reţea globală de specialitate, orientată spre toţi clienţii, cu birouri internaţionale de dezvoltare aflate într-o strânsă legătură.
Elektrobit Automotive România a încheiat anul 2014, ultimul de raportare, cu afaceri de 14,8 milioane de lei (3,3 milioane de euro), mai mult decât dublu faţă de 2013, când s-a deschis, practic, filiala din România. Continental a cumpărat anul trecut compania Elektrobit, pentru 600 de milioane de euro.
Grupul Continental are centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei. În total, în perioada 1999-2015, a investit 1,1 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale sale sunt reprezentate local, iar compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare.