Braşovenii de la Elektrobit îşi deschid o filială la Timişoara

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 19 aprilie 2016

Braşovenii de la Elektrobit îşi deschid o filială la Timişoara

Compania IT, cumpărată anul trecut cu 600 de milioane de euro de cei de la Continental, a avut un business de 3,3 milioane de euro în 2014

Compania braşoveană Elektrobit Automotive, achiziţionată anul trecut de către concernul Continental, îşi va extinde prezenţa în România prin deschiderea unui birou la Timişoara. Pe lângă acesta, Elektrobit - deţinut integral de Continental - va deschide unul şi în Bangalore, India.

Cele două noi locaţii vor angaja împreună 80 de ingineri software, a anunţat, ieri, Continental. În prezent, Elektrobit are peste 100 de angajaţi la Braşov şi continuă să facă recrutări.

Elektrobit furnizează producătorilor şi distribuitorilor de automobile soluţii software şi servicii într-un spectru larg de domenii, care includ asistenţă la condus, de navigaţie, de infotainment, maşini conectate între ele şi infrastructură auto. Soluţiile Autosar, compatibile pentru unităţile de control electronic (ECU), cuprind software-ul de bază, sisteme de operare, sisteme de configurare, soluţii de siguranţă, testare şi servicii de integrare.

Birourile din India şi România se vor concentra pe consolidarea portofoliului de software, soluţii şi servicii Elektrobit Autosar, pentru a îndeplini cerinţele din ce în ce mai complexe ale pieţei. "Constructorii auto cer caracteristici şi conectivitate mai sofisticate pentru maşinile lor, fără a sacrifica securitatea acestora. De aceea, Elektrobit şi-a făcut o prioritate din extinderea activităţile în domeniul soluţiilor avansate ECU", a declarat Alexander Kocher, preşedinte şi director general Elektrobit.

Extinderea este cea mai recentă mişcare în strategia Elektrobit, cu scopul de a crea o reţea globală de specialitate, orientată spre toţi clienţii, cu birouri internaţionale de dezvoltare aflate într-o strânsă legătură.

Elektrobit Automotive România a încheiat anul 2014, ultimul de raportare, cu afaceri de 14,8 milioane de lei (3,3 milioane de euro), mai mult decât dublu faţă de 2013, când s-a deschis, practic, filiala din România. Continental a cumpărat anul trecut compania Elektrobit, pentru 600 de milioane de euro.

Grupul Continental are centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei. În total, în perioada 1999-2015, a investit 1,1 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale sale sunt reprezentate local, iar compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb