BRAZILIA/SCANDALUL DE CORUPŢIE PETROBRAS Un judecător cere investigarea campaniei pentru realegerea preşedintei Dilma Rousseff

Alexandru Costea
Internaţional / 22 august 2015

Vicepreşedintele autorităţii electorale TSE din Brazilia a cerut ieri investigarea campaniei pentru realegerea preşedintei Dilma Rousseff în 2014, invocând dovezi conform cărora aceasta ar fi fost finanţată cu bani dintr-o schemă de corupţie la compania petrolieră de stat Petrobras, transmite Reuters.

Într-un document transmis procurorilor federali şi poliţiei federale, Gilmar Mendes, care este totodată şi judecător al Curţii Supreme, a precizat că ancheta, veche de 17 luni, privind o schemă masivă de fixare de preţuri şi scandalul mitei pentru politicieni a descoperit dovezi conform cărora Partidul Muncitorilor al preşedintei Dilma Rousseff a fost finanţat indirect cu bani furaţi de la grupul Petrobras, a cărui denumire oficială este Petroleo Brasileiro SA.

Solicitarea venită din partea TSE este o nouă lovitură pentru Dilma Rousseff, care nu se numără printre zecile de politicieni aflaţi sub investigaţie pentru luare de mită, dar a cărei cotă de popularitate a scăzut sub 10% ca urmare a scandalului şi a stagnării economiei.

Partidul Muncitorilor a spus că toate donaţiile au fost legale şi înregistrate corespunzător la autorităţile electorale.

Procurorii l-au inculpat joi pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Eduardo Cunha, sub acuzaţia că a luat mită 5 milioane de dolari, fiind primul politician activ care este oficial pus sub acuzare în acest scandal de corupţie, cel mai mare din istoria Braziliei.

Cunha a declarat ieri că nu va renunţa la post în urma inculpării sale. "A renunţa este un act unilateral, fiecare are dreptul să-l facă sau nu. Însă «a renunţa» este un cuvânt care nu face parte din vocabularul meu. Şi nu va face parte, la fel nici «laşitate»", a spus şeful Camerei Deputaţilor la o întâlnire cu sindicaliştii la Sao Paolo.

"Sunt absolut nevinovat. Nu există nimic împotriva mea", a declarat Cunha, membru al PMDB, partid de centru esenţial pentru supravieţuirea coaliţiei aflate la putere.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb