Actualizare 17:52 "Holzindustrie Schweighofer" continuă implementarea planului concret pentru o industrie sustenabilă a lemnului
Holzindustrie Schweighofer ia toate măsurile minimizarea riscului de apariţie în lanţul său de achiziţie a lemnului provenit din exploatări ilegale. În ciuda faptului că nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, ci cumpără lemn de la furnizori care acţionează în conformitate cu legislaţia din ţara noastră, "Holzindustrie Schweighofer" este hotărâtă să elimine neregulile şi tăierile ilegale, conform unui comunicat remis Redacţiei.
"Holzindustrie Schweighofer" a prezentat public şi implementează planul de acţiuni pentru activităţile sale din România.
În document se arată: "Combaterea tăierilor ilegale din România şi angajamentul clar pentru un dialog constructiv cu organizaţiile non-guvernamentale relevante şi cu alte părţi interesate vor rămâne principalul obiectiv al «Holzindustrie Schweighofer»".
Astfel, planul de acţiuni al "Holzindustrie Schweighofer" pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România cuprinde: susţinerea introducerii standardelor FSC în România de "Holzindustrie Schweighofer" prin plata unui bonus de 10 Ron/m3 (aproximativ 2euro) pentru buştenii certificaţi FSC, urmărirea prin GPS - transparenţă pentru lanţul de aprovizionare, o mai bună consultare cu părţile interesate, audit cuprinzător realizat de renumitul grup Indufor şi controale stricte pentru zone cu risc.
De asemenea, planul mai are în vedere: consolidarea echipei de conformitate, excluderea furnizorilor care nu respectă politica de achiziţii impusă de "Holzindustrie Schweighofer", refuzarea lemnui provenit din parcurile naţionale şi training de conformitate şi anti-corupţie, conform sursei citate.
(A.C.)
--------
Brico Depôt România a sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer, precizează un comunicat de presă remis Redacţiei.
Christian Mazauric, CEO Brico Depôt România a declarat:"Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de provenienţă 100% sigură, permiţând clienţilor noştri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute şi competente, cum ar fi FSC şi PEFC".
Brico Depôt România a sistat comenzile de produse către grupul austriac, folosind furnizori alternativi ce deţin certificarea FSC, şi nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC.
Compania informează că lucrează cu ONG-uri şi alţi actori ai industriei şi societăţii civile pentru a rezolva cauzele defrişărilor şi pentru a crea schimbări pozitive în gestionarea pădurilor din România.
În decembrie 2016, Brico Depôt a dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund) prin care ne-am angajat să lucrăm cu furnizori de lemn autorizat şi care sunt preocupaţi de protejarea pădurilor virgine şi a pădurilor cu valoare ridicată de conservare în România.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.03.2017, 15:47)
Se pocaiesc?