Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat un nou împrumut, de 10 milioane de euro, companiei BT Microfinanţare (BT Mic), parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, se arată într-un comunicat de presă. Finanţarea va ajuta BT Mic să continue facilitarea accesului la împrumuturi în lei a companiilor mici. Cei doi parteneri doresc să susţină fimele să se dezvolte, mai ales având în vedere contextul pandemiei.
Potrivit sursei citate, BT Mic şi Fondul European pentru Europa de Sud-Est sunt parteneri din 2018, iar împreună au contribuit la dezvoltarea a peste 1.200 de companii. Dincolo de zona de finanţare, EFSE şi BT Mic şi-au unit forţele pentru a susţine companiile prin programul de accelerare Start online by BT Mic, lansat în martie a.c., care a constat în consultanţă pentru scalarea afacerii în mediul digital. Datorită acestuia au fost lansate 10 business-uri online, în august a.c.
"Suntem onoraţi să continuăm partneneriatul cu BT Mic, care a arătat până acum angajamentul nostru puternic pentru susţinerea companiilor, coloana vertebrală a economiei româneşti. Sănătatea lor are legătură directă cu o economie robustă, iar faptul că acest împrumut este în moneda locală asigură antreprenorii că sunt protejaţi de volatilitatea cursului de schimb. Având în vedere poziţia de lider a BT Mic pe piaţă, suntem încrezători că parteneriatul nostru va avea un impact semnificativ în ceea ce priveşte creşterea gradului de incluziune financiară şi oportunităţile de dezvoltare a afacerilor pentru antreprenorii din întreaga ţară", afirmă Klaus Muller, Preşedintele Consiliului EFSE.
"Afacerile mici sunt, în mod particular, vulnerabile în contextul economic actual. În egală măsură, apar noi oportunităţi de business, pe care antreprenorii caută să le fructifice. Din acest motiv, pentru BT Mic rămâne o prioritate accesul acestora la finanţare şi consiliere. Împreună cu EFSE, prin această linie de credit, continuăm angajamentul nostru de a susţine creşterea responsabilă a afacerilor mici locale", declară Cristina Sindile, Director General, BT Mic.
Potrivit comunicatului, antreprenorii pot aplica rapid pentru un credit, prin chatbot-ul Raul de la BT, care poate fi accesat pe site-ul BT Mic, prin telefon, tabletă sau calculator.
BT Mic este cea mai mare companie de microfinanţare din România, care completează rolul Băncii Transilvania de susţinere a antreprenorilor, indiferent de mărimea afacerii. Din 2016 şi până în prezent, BT Mic a făcut parte din povestea a peste 16.000 de microbusiness-uri cu peste 45.000 de angajaţi în 3.000 de localităţi şi a contribuit la creşterea anvergurii microfinanţării în rândul firmelor tinere.
În ciuda provocărilor aduse de pandemie, BT Mic a finanţat începând cu martie 2020 peste 5.000 de companii mici şi a păstrat termenele de finanţare maxime, sumele şi garanţiile flexibile, dar şi timpul de răspuns de 4 zile pentru clienţii care au aplicat pentru un credit.