Bucharest International Film Festival prezintă filmele din competiţie şi juriul celei de-a XVIII-a ediţie

F.D.
Cultură / 26 septembrie 2022

Bucharest International Film Festival prezintă filmele din competiţie şi juriul celei de-a XVIII-a ediţie

Cea de XVIII-a ediţie a Bucharest Internaţional Film Festival (BIFF), prima mare competiţie cinematografică de film de lungmetraj organizată în Bucureşti se va desfăşura între 29 septembrie şi 9 octombrie 2022 şi va aduce în faţa publicului din capitală, în premiera naţională, filme premiate la festivaluri internaţionale de prestigiu alături de o serie de evenimente organizate special pentru această ediţie, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, publicul cinefil va putea viziona 8 filme în competiţia oficială a Bucharest Internaţional Film Festival

AFTERSUN, film regizat de Charlotte Well redă povestea Sophie. Protagonista îşi aminteşte cu drag şi melancolie de o vacanţă petrecută cu tatăl ei în urmă cu douăzeci de ani. Prin amintiri reale şi imaginate, ea încearcă să refacă imaginea tatălui pe care l-a cunoscut cu cea a bărbatului pe care nu l-a cunoscut.

Film câştigator la Cannes Film Festival Winner French Touch Prize of the Critics' Week Jury 2022 şi la Munich Film Festival Winner Cinevision Award Best Film by an Emerging Director - Charlotte Wells.

EVERYBODY LOVES JEANNE în regia lui Celine Devaux. O altă poveste captivantă de aceasta dată în rolul principal aflându-se Jeanne. Aceasta călătoreşte către Lisabona cu planul de a vinde apartamentul mamei sale pentru a scăpa de datorii financiare. În aeroport îl întâlneşte pe Jean, un fost coleg de liceu capricios şi uşor intruziv

FALCON LAKE o altă regie de excepţie, de această dată Charlotte Le Bon este cea care ne dezvăluie povestea lui Bastien şi Chloe. Cei doi îşi petrec vacanţa de vară cu familiile lor la o casă de pe lac în Quebec care este bântuită de o legendă a unei fantome. În ciuda diferenţei de vârstă dintre ei, cei doi adolescenţi formează o legătură strânsă. Pregătit să îşi înfrângă cele mai mari frici şi să câştige un loc în inima lui Chloe, vacanţa devine un moment turbulent şi pivotal pentru tânărul Bastien.

HIT THE ROAD, de această dată regizorul Panah Panahi, fiul celebrului Jafar Panahi, ne aduce în prim-plan povestea unei familii iubitoare într-un road trip cu privelişti robuste care se enervează unii pe alţii şi se ceartă din cauza unui câine bolnav. Doar că fratele cel mare şi misterios este tăcut.

Filmul lui Panahi a fost nominalizat şi premiat în cadrul multor festivaluri de renume precum la Cannes Film Festival 2021 - Golden Camera (nominalizare), la London Film Festival Winner Best Film - Official Competition, dar şi la Luxembourg City Film Festival Winner for: Audience Award, Critics Award, Grand Prix - Panah Panahi

LA JAURÍA, film regizat de columbianul Andreas Ramirez Pulido vine cu o perspectivă interesantă asupra sistemului columbian de încarcerare al minorilor. Personajul Eliú este încarcerat într-un centru pentru minori din inima pădurii columbiene, pentru o crimă pe care a comis-o împreună cu prietenul său El Mono. Adolescenţii efectuează muncă fizică şi terapie de grup intensă. Într-o zi, El Mono este transferat în acelaşi centru.

MAROCCO, filmului regizorului roman, Emanuel Pârvu, face parte şi el din competiţia BIFF. Povestea se conturează pe personajul Magda, care îşi oferă colierul unui copil bolnav. Tatăl ei este sigur că minte, iar când ea îşi dovedeşte nevinovăţia, el este incapabil să admită că a greşit. Relaţia lor este ruptă şi deciziile trecute au consecinţe ireversibile.

UNREST, regizat de către Cyril Schäublin, care ne introduce în lumea lui Josephine, o tânără care lucrează în fabrică, produce roata neliniştii ce se balansează în inima ceasului mecanic. Expusă unui nou mod de a organiza banii, timpul şi munca, ea se implică în mişcarea locală a producătorilor de ceasuri anarhişti, unde îl întâlneşte pe călătorul rus Pyotr Kropotkin.

Film câştigător la Berlin International Film Festival Winner 2022 - Encounters Award Best Director.

THE GIRL AND THE SPIDER, regizorii Ramon şi Silvan Zurcher construiesc o lume în care Lisa şi Mara sunt protagoniste. În această lume Lisa se mută, iar Mara este lăsată în urmă. Pe măsură ce cutiile sunt deplasate, pereţii vopsiţi şi dulapuri construite, abisuri încep să se deschidă, dorinţe umplu camera şi rollercoaster-ul emoţional este pus în mişcare. Un film tragicomic, o baladă poetică despre schimbare şi efemeritate. Film premiat la Encounters program la ediţia 2021 a Berlin Film Festival, se mai arată în comunicat.

"Competiţia celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Bucureşti aduce 8 filme ale unor cineaşti care au reuşit să uimească critica şi juriile celor mai bune festivaluri cu debuturile lor. Un cinema plin de talent şi originalitate care ajunge în multe cazuri pentru prima dată în România, care în ciuda prestigiului internaţional nu a avut până acum o fereastră în Capitala ţării pentru a fi proiectat pe ecran mare.

Panorama, pe de altă parte, prezintă unele dintre cele mai bune filme ale sezonului, regizate de autori consacraţi precum Jafar Panahi sau Miguel Gomes alături de una dintre surprizele celei mai recente ediţii a Berlinalei, Kamila Andini. Un cinema în majuscule pentru a ne întoarce în săli şi a ne delecta cu poveşti extraordinare create de regizori remarcabili.", a declarat Jose Cabrera, curatorul secţiunii Competiţia- BIFF 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb