Societatea "Bucovina-Eco-Term-Gaz", unde acţionar majoritar este Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, a cîştigat licitaţia de la Minis-terul Economiei şi Comerţului privind concesionarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale în 62 de localităţi ale judeţului Suceava, ce vor fi racordate la reţea prin proiectul "Suceava, utilităţi şi mediu la standarde europene".
Administratorul unic al "Bucovina-Eco-Term-Gaz", Ioan Anton, a declarat că s-a impus în faţa "UK Utilities Service", divizie a concernului german E.ON şi "Nord Gaz" Rădăuţi, ce are în spate grupul italian "Dondi", printre altele, pentru că a făcut dovada că are cea mai mare sumă de bani în cont, respectiv 5 milioane de euro.
Preşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a dat asigurări că prima urgenţă o reprezintă introducerea gazului metan, cel mai probabil în cursul lunii viitoare, în municipiul Cîmpulung Moldovenesc.
În lipsa gazului metan, locuinţele şi instituţiile publice din Cîmpulung Moldovenesc nu pot beneficia de agentul termic produs de centrala de co-generare construită în municipiu. "Bucovina-Eco-Term-Gaz" va gestiona timp de 49 de ani distribuţia de gaz metan din cele cîteva zeci de localităţi sucevene şi are cota de gaz necesară, în urma încheierii de contracte cu mai multe firme din ţară. În unele dintre localităţile cuprinse în proiectul "Suceava, utilităţi şi mediu la standarde europene" a fost realizată reţeaua de conducte de gaz metan, trebuind făcute doar racordurile la beneficiari.