Bucureştenii pot propune de luni proiecte pentru Capitală, în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti"

Cristina Radu
Politică / 15 septembrie 2017

Primăria Municipiului Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti

Bucureştenii pot propune de luni proiecte, în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti" desfăşurată de Primăria Capitalei. Municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte, potrivit News.ro.

În expunerea de motive a proiectului se arată: "Având în vedere că la nivel local, Primăria Municipiului Bucureşti are ca obiectiv creşterea gradului de transparenţă şi buna guvernare, ajustarea politicilor publice la nevoile şi aşteptările comunităţii, prin această campanie se urmăreşte identificarea unui număr de douăzeci de proiecte prioritare de interes local iniţiate de cetăţeni". În expunerea de motive se mai indică: "Vor putea fi asumate şi implementate de municipiului Bucureşti începând cu anul 2018, fiind un pas important în complexul proces de bugetare participativă".

Conform hotărârii, pot propune proiecte persoanele care au cel puţin 18 ani şi domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti. Proiectul va apărea pe site-ul primăriei în maxim trei zile de la trimitere, timp în care o comisie formată din reprezentanţi şi specialişti din Primăria Capitalei îl va evalua. Fiecare cetăţean poate formula o singură propunere de proiect prin secţiunea campaniei de pe site-ul primăriei.

Pentru a depune proiecte şi pentru a vota, cei interesaţi trebuie să-şi creeze un cont de utilizator în secţiunea dedicată campaniei. După afişarea proiectelor, aceştia pot vota online o singură dată proiectul care le-a plăcut. Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi - locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate.

Campania "Propune pentru Bucureşti" se va desfăşura între 18 septembrie - 24 noiembrie. La finalul campaniei, 20 din cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018, bugetul maxim alocat pentru un proiect fiind 200.000 de euro, TVA inclus. Comisia de evaluare formată din reprezentanţi ai municipalităţii, va analiza proiectele depuse în perioada 9 octombrie - 3 noiembrie 2017, între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot, iar pe 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale. Proiectul de hotărâre vizând desfăşurarea campaniei a fost aprobat în unanimitate în şedinţa Consiliului General din date de 30 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb