BUCUREŞTI: CBRE preia administrarea portofoliului de clădiri de birouri ale NEPI Rockcastle

A.L.
Companii / 15 aprilie 2019

Luiza Moraru

Luiza Moraru

CBRE a fost mandatat de NEPI Rockcastle să asigure serviciile de administrare a proprietăţilor pentru cele trei clădiri de birouri emblematice, pe care le deţine în Bucureşti: Floreasca Business Park, The Lakeview şi Aviatorilor 8 (fostă Victoriei Office).

Suprafaţa totală închiriabilă a acestor proiecte este de 70.580 m2. Astfel, portofoliul local de administrare a proprietăţilor al CBRE atinge 770.000 m2, din care 410.000 m2 sunt birouri şi 360.000 m2 reprezintă spaţii comerciale. Acordul dintre cele doua companii este o premieră pe piaţa locală, fiind prima dată când NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator şi proprietar imobiliar privat din România, îşi externalizează serviciile de administrare a proprietăţilor. Fondul de investiţii sud-african NEPI Rockcastle, cunoscut în general ca fiind cel mai mare proprietar de centre comerciale din România şi Europa Centrală şi de Est, deţine şi un portofoliu impresionant de clădiri de birouri situate în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, se arată într-un comunicat de presă , remis astăzi, Redacţiei noastre.

Cele trei proprietăţi administrate de CBRE sunt proiecte importante pe piaţa imobiliară bucureşteană: Floreasca Business Park are 36.470 m2 şi se află pe Calea Floreasca, The Lakeview are 25.907 m2 şi este situat pe Bd. Barbu Văcărescu, iar Aviatorilor 8 ocupă 8.203 m2 şi are o poziţie cheie, în Piaţa Victoriei chiar lângă clădirea Guvernului României. Portofoliul de clienţi din clădirile de birouri deţinute de NEPI Rockcastle include nume importante: de la General Electric şi Huawei, până la Wipro, Fitbit, L'Oreal, Sandoz, Holcim, Goodyear, DHL şi PricewaterhouseCoopers, se mai arată în comunicat.

"În 2018 ne-am concentrat pe consolidarea serviciilor ce creează valoare adăugată şi ne diferenţiază: ospitalitate şi îmbunătăţirea experienţei clientului în zona de retail, managementul comunităţii pentru clădiri de birouri şi închirierile pe termen scurt. Unul dintre cele mai mari succese, înregistrate în 2018, de departamentul local de administrare a proprietăţilor, a fost creşterea sa cu 100%! Suntem dornici să demonstrăm în continuare calitatea de neegalat a know-how-ului nostru de administrare a proprietăţilor, prin gestionarea la cele mai înalte standarde a portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle", a afirmat Luiza Moraru.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar şi administrator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, prezent în nouă ţări din regiune şi cu un portofoliu investiţional de peste

5,9 miliarde euro. Grupul beneficiază de o echipă de management intern cu o foarte mare experienţă în administrarea proprietăţilor, dezvoltare imobiliară, investiţii, închirere şi management financiar. Răspândirea geografică a abilităţilor de management imobiliar este un atu al NEPI Rockcastle în găsirea celor mai bune oportunităţi în Europa Centrală şi de Est, beneficiind astfel de un avantaj strategic în achiziţia, dezvoltarea şi administrarea proprietăţilor.

NEPI Rockcastle deţine şi administrează 51 de proprietăţi de spaţii comerciale (excluzând asocierile de tip joint-venture), cu un trafic de 307 milioane de vizite în 2018. NEPI Rockcastle gestionează la nivel de grup relaţiile cu chiriaşii şi se concentrează pe colaborarea transnaţională, între ţările unde deţine proprietăţi, fiind în prezent principalul partener strategic pentru marii retaileri care vizează ţările din Europa Centrală şi de Est.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb