BUCUREŞTI Enel Distribuţie Muntenia a încheiat modernizările la staţiile de transformare Titan şi Toporaşi

V.B.
Companii #Energie / 26 august 2014

Enel Distribuţie Muntenia a încheiat lucrările de modernizare a două staţii de transformare (înaltă/medie tensiune) din zona de sud şi de est a Capitalei, Titan şi Toporaşi, investiţia depăşind 38,9 milioane de lei, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Cele două staţii furnizează energie către aproximativ 65.000 de consumatori

Staţia de transformare 110/10/6 kV Titan a fost pusă în funcţiune în anul 1937 şi furniza iniţial energie electrică la tensiunea de 6 kV (medie tensiune), prin intermediul transformatoarelor 110/6 kV. În anii "70-"80, reţelei electrice i-au fost aduse îmbunătăţiri, care au permis transferul unei părţi importante din aceasta, de la 6 kV la 10 kV. În acceaşi perioadă, au fost înlocuite echipamentele primare de înaltă tensiune (110 kV). Această staţie de transformare alimentează cu energie electrică peste 25.000 de clienţi prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune din zona de est a Capitalei şi din oraşul Pantelimon. Staţia de transformare are în prezent o putere instalată de 80 MVA (megavolt-amperi).

Staţia 110/10 kV Toporaşi a fost pusă în funcţiune în 1976 şi furnizează energie electrică pentru mai mult de 40.000 de clienţi din zona de sud a Bucureştilor, prin reţeaua de medie şi joasă tensiune. Staţia de transformare are în prezent o putere instalată de 100 MVA.

Lucrările de modernizare la cele două staţii au demarat în 2012 şi au fost încheiate recent. Au fost înlocuite transformatoarele de putere cu unele noi, toate celulele de înaltă şi medie tensiune, precum şi protecţiile aferente, cu echipamente performante, integrate în sistemul de Telecontrol ce permite identificarea rapidă a defectelor apărute şi soluţionarea lor prin comenzi de la distanţă, se mai arată în comunicat.

Implementarea programului Telecontrol în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu a început în 2009. 45 staţii primare sunt deja modernizate complet pentru a permite controlul de la distanţă. Alte 4 staţii primare sunt în stadiu de finalizare. Programul va continua în următorii ani, până când toate cele peste 55 de staţii primare aparţinând Enel Distribuţie Muntenia vor fi modernizate complet şi controlate integral de la distanţă.

Unul dintre principalele beneficii ale sistemul Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instantaneu, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să o inspecteze, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. În plus, sistemul Telecontrol reprezintă un prim pas pentru reţelele inteligente, ce permite, alături de contorul inteligent, o conectare digitală între contor şi sistemul de control, conchide sursa citată.

Enel este o companie italiană de energie electrică şi utilităţi, comercializând electricitate şi gaze naturale către circa 61 milioane de clienti. Enel activează în 40 de ţări din întreaga lume, având o capacitate instalată netă de peste 98.000 MW şi peste 71.000 de angajaţi.

Prezentă pe piaţa autohtonă încă din 2005, Enel are, în prezent, operaţiuni în sectorul distribuţiei şi al furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 3.600 de angajaţi pe plan local si oferă servicii pentru 2,7 milioane de clienţi din Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb