Bugetele IT ale primelor 25 de companii din România totalizează 270 de milioane euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 20 iunie 2007

Bugetele IT ale primelor 25 de companii din România totalizează 270 de milioane euro

Primele 25 de companii din România au alocat anul acesta un buget de 270 de milioane de euro pentru domeniul IT&C, cu 23% mai mult ca anul trecut, în principal datorită creşterii economice generale, potrivit unui studiu publicat de asociaţia directorilor de IT din firmele mari, CIO Council.

"Companiile mari dispun anul acesta de bugete mărite pentru IT, ca rezultat al creşterii economice din România, care a determinat firmele să fie mai puţin stricte în ceea ce priveşte cheltuielile cu infrastructura IT&C", a declarat preşedintele CIO Council, Felix Enescu, citat de NewsIn.

De asemenea, directorii generali ai companiilor încep să înţeleagă că segmentul IT este un element esenţial pentru operaţiunile de afaceri, a mai spus Enescu.

O mare parte din bugetele de IT ale companiilor mari vor fi alocate anul acesta proiectelor care contribuie la dezvoltarea companiilor şi nu doar proiectelor care urmăresc realizarea de economii.

În ierarhia priorităţilor pentru acest an a directorilor de IT români, locul principal este ocupat de soluţiile pentru culegerea şi intepretarea datelor legate de operaţiunile companiei ("business intelligence"). Pe locul doi se află soluţiile pentru dezvoltarea infrastructurii. Locul trei este ocupat de aplicaţiile de întreprindere, care includ programe de tip ERP şi CRM.

Studiul a fost realizat printre 25 de membri ai asociaţiei, care lucrează în companii cu venituri cumulate de peste 15 miliarde euro. Cei 25 de directori de IT chestionaţi adminis­trează bugete anuale IT de minimum zece milioane euro.

Asociaţia CIO Council reprezintă interesele directorilor de IT ("Cief Information Officer") din organizaţii româneşti cu venituri de minimum 100 de milioane de euro. Printre membrii asociaţiei se numără directorii de IT din organizaţii precum Petrom, Rompetrol, Raiffaisen Bank, Vodafone, Romtelecom, Tuborg, ALRO, ING Bank, Nestle.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb