BULGARIA: Autorii atentatului terorist de pe aeroportul din Burgas au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă

J.P.
Internaţional / 21 septembrie 2020

Autorii atentatului terorist de pe aeroportul din Burgas au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă

Justiţia bulgară i-a condamnat luni în absenţă la închisoare pe viaţă pe doi libanezi acuzaţi de implicare în atacul terorist din 2012 care a provocat moartea a şase turişti israelieni şi a unui şofer de autobuz bulgar în oraşul Burgas, relatează AFP şi Sofia Globe, conform Hotnews.ro.

"Curtea îi condamnă la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate", a declarat judecătoarea Adelina Ivanova citind sentinţa prin care cei doi bărbaţi au primit cea mai severă pedeapsă din Codul Penal bulgar.

Numeroase elemente "îi leagă pe cei doi acuzaţi (...) şi atacul de organizaţia teroristă Hezbollah", a argumentat procurorul Evgenia Chtarkelova în timpul procesului. Dovezile strânse de anchetatorii bulgari au convins Uniunea Europeană să includă în iulie 2013 aripa militantă a Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.

La 18 iulie 2012 cinci turişti israelieni au fost ucişi pe aeroportul din Burgas de detonarea unei bombe plasate într-un autobuz care făcea legătura între terminal şi aeroport. Şoferul bulgar al autobuzului şi-a pierdut de asemenea viaţa în urma exploziei care a provocat şi rănirea a 38 de persoane.

Autorul atentatului, Mohamad Hassan El-Husseini, un cetăţean franco-libanez, a murit de asemenea în explozie, acesta fiind identificat în urma unei analize ADN.

Instanţa bulgară l-a găsit vinovat luni pe Meliad Ferah, în vârstă de 31 de ani la momentul comiterii atentatului, de strângerea componentelor necesare construirii bombei artizanale. Al doilea bărbat, Hassan el Hajj Hassan, în vârstă de 24 de ani în 2012, este suspectat de închirierea camerei de hotel şi a unor maşini de care teroriştii s-au folosit în comiterea atentatului.

Cei doi bărbaţi au părăsit Bulgaria în seara atacului şi nu au fost găsiţi în pofida unei căutări internaţionale, Interpolul emiţând o "notificare roşie" cu privire la aceştia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb