Bunge închide Interoil Oradea

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 iulie 2007

Conducerea Interoil a depus la AJOFM Bihor graficul de disponibilizare a 195 de persoane începând cu 1 septembrie 2007, în vederea viitoarei închideri a fabricii de la Oradea pe motiv că este veche şi neproductivă, transmite NewsIn. Graficul arată că, la 1 septembrie 2007, vor fi concediaţi 92 de angajaţi, în octombrie 41 de angajaţi, în noiembrie 14 angajaţi, în decembrie doi angajaţi. Până în 2008 vor fi disponibilizaţi şi ultimii 43 de angajaţi. "Bunge a motivat disponibilizările prin costurile de producţie mai ridicate în România decât la fabricile din Bulgaria şi Ungaria, precum şi tehnologia şi utilajele din cadrul fabricii orădene învechite", spune Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

"Pe viitor, producţia pentru partea de vest a ţării va fi preluată de fabrica Unirea Iaşi şi de unitatea noastră din Martfu, Ungaria", a declarat Michael Whitney, directorul general Bunge România.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de compensaţiile oferite. "Ni s-au promis 18 salarii nete compensatorii pentru angajaţii care urmează să iasă la pensie de vârstă sau pensie anticipată şi şase salarii compensatorii pentru ceilalţi angajaţi. Nu ne convine acest lucru şi negociem în continuare cu conducerea companiei", a declarat Pavel Maghiar, liderul sindicatului Interoil.

Conform liderului sindical, scuza că fabrica este veche nu ţine, datorită faptului că, nu demult, fabrica a fost retehnologizată. "Nu ne gândeam că vom ajunge aici după cât de bine mergea producţia", a declarat Maghiar. Surse din domeniul imobiliar susţin că Bunge închide Interoil pentru a vinde terenurile, după modelul Fabricii de ulei Muntenia, din Bucureşti.

Bunge este una dintre principalele companii de pe piaţa uleiului din România, alături de Argus Constanţa, Ulvex Ţăndărei, Cargill România şi Ulerom Vaslui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb