• Radu Petrovici: "În Bucureşti, 30.000 de imobile, locuite de circa 100.000 de persoane, au nevoie de renovare sau reconsolidare"
• Claudiu Georgescu: "Asigurările ar trebui să revină la o poziţie de forţă"
Ţara noastră nu are, în prezent, un plan pentru fluidizarea circulaţiei şi evacuarea victimelor în caz de seism, susţine Radu Petrovici, inginer constructor şi fost profesor la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti.
Domnia sa ne-a declarat: "În cazul unei mişcări seismice mai puternice există un potenţial pericol de prăbuşire a unor clădiri.
La această oră, nu avem un plan pentru evacuarea molozului în scopul fluidizării circulaţiei şi aI ajutorării victimelor.
Mai grav, însă, este că, spre deosebire de alte ţări unde se pregătesc prin grija autorităţilor suprafeţe pentru cazarea provizorie a supravieţuitorilor în astfel de situaţii, noi nu dispunem de acest tip de amenajări. Dacă le-am avea, zona respectivă ar trebui să fie racordată la reţeaua de utilităţi (viabilizată) şi nu ştiu ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) să dispună de aşa ceva, în momentul acesta, şi nici de locuinţe de rezervă pentru cazarea provizorie a sinistraţilor".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.05.2018, 17:38)
Dispariția dinozaurilor a făcut posibilă apariția speciei umane! O criză poate genera un salt calitativ! Oricum, suntem prea mulți și prea proști!