Bursa vrea să-şi lichidizeze acţiunile proprii

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 august 2010

Bursa vrea să-şi lichidizeze acţiunile proprii

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti sunt chemaţi, pe 10 septembrie, să se pronunţe asupra reducerii valorii nominale a titlurilor BVB de la 10 lei/acţiune la 1 leu, concomitent cu modificarea numărului de acţiuni de la 7,67 milioane la 76,74 milioane de titluri.

Octavian Molnar, membru în Consiliul Bursei de Valori Bucureşti, a precizat, pentru ziarul BURSA, că propunerea reducerii valorii nominale a titlurilor BVB a venit din partea unor acţionari, cu ceva timp în urmă, fiind menită să lichidizeze titlurile Bursei.

"A fost o propunere mai veche venită din partea unor acţionari ai Bursei, dar nu dinspre casele de brokeraj pentru ca acţiunile BVB să devină mai lichide şi accesibile pentru inves-titorii cu sume mai mici", a spus şeful IFB Finwest.

Bursa de Valori Bucureşti s-a lis-tat la cota proprie la începutul lunii aprilie anul acesta, în urma unui demers administrativ. De atunci, au fost schimbate circa 1,12 milioane de acţiuni BVB, reprezentând 14,59% din capitalul societăţii.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale programată pentru septembrie se mai află aprobarea nivelului maxim al comisioanelor şi tarifelor practicate de societate pentru operaţiunile specifice pe pieţele reglementate şi sistemele alternative de tranzacţionare operate de BVB.

Octavian Molnar a explicat că nu este vorba despre o majorare a tarifelor şi comisionelor percepute de Bursă, ci doar de stabilirea unui plafon maxim.

"Vrem să stabilim nivelul maxim al comisioanelor ca să avem mai multă marjă de acţiune", a precizat Molnar.

Tot la începutul lunii septembrie, acţionarii Bursei au fost chemaţi ca să aleagă noul Consiliu de Adminis-traţie al Depozitarului Central, în condiţiile în care mandatele actualilor administratori expiră în octombrie.

La începutul lunii mai, Doru Boloş, directorul general al SSIF Interdealer Capital Invest, şi Cristinel-Sandu Popescu, preşedintele SSIF Voltinvest, au fost numiţi în funcţia de administratori provizorii ai Depozitarului Central.

Numirea celor doi a fost decisă de Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central în urma demisiei lui Ioan Catona şi Lucian Isac din func-sţia de administratori ai instituţiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Problema este ca atunci se vor alege candidatii pentru administratori la Depozitar din partea bursei.

    Alegerile pentru CA la depozitar vor fi mai tarziu. 

    Cel putin asa mi se pare logic, nu?

    Inca o data observam ca doar speculatorii au mai ramas pe bursulitza de la bucuresti..si nici un investitor pe termen lung nu mai are chef sa se hazardeze pe nisipurile miscatoare mioritice..

    De cateva saptamani suntem intr-o noua piata berish unde nimeni nu mai cumpara din "dreapta"...doar speriatii de un dublu dip "W" mai dadeau lichiditate bursei si asta in zilele in care presa rpmaneasca transpunea in Romania informatiile bidon venite de afara.  

    Dar revenind la speculatorul roman ordinar care a si observat ca se mai pot face bani si in Romania, foarte rapid, s-a gandit el sa isi foloseasca influenta de pe langa actionarii Bursei pt a cumpara actiuni la preturi exagerate intr-un moment in care toti vand. 

    Nu m-a mirat actiunea acestor speculatori de a cumpara cand toti vand, pt ca e chiar o idee buna, ci "prada" pe care si-au ales-o: cea mai scumpa actiune de la BVB in acest moment ! Ma tot intrebam cum pot fii asa de "speculatori" dar acum ne-am lamurit..tot pe spinarea celor care nu cunosc bursa dar care si-au incredintat banii propriilor brokeri pt administrare. 

    Modalitatea e simpla...reducem valoarea din bursa de 10 ori la actiunile super scumpe deja BVB si vom prostii proprii clienti sa cumpere aceste actiuni (cumparate inainte de intermediarii financiari) la pretul de "10 ori mai mic" decat cel dinaintea operatie de capital..Ca oricum sunt putini cei care inteleg MANEVRA ! 

    Felicitari inca odata, CNVM-ul cu siguranta nu se va autosesiza, din contra, va fii multumita sa sesizeze numarul mare de investitori care vor reveni pe bursa..fraieriti de sistem.. 

    1. Se poate face public cine a fost cumparatorul ultimelor saptamani pe actiunile BVB si cine a propus in AGA sa se faca reducerea valorii nominale ???

      E imposibil sa fie vorba de SSIF-uri... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb