BURSELE DIN LUME Politica monetară a BCE stimulează pieţele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 11 aprilie 2019

Politica monetară a BCE stimulează pieţele europene

Bursele din Europa au crescut ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să nu modifice dobânzile şi să menţină politica monetară ultra-relaxată.

Titlurile grupului bancar francez "Credit Agricole" SA au urcat cu 0,9%, la 11,46 euro. Banca a anunţat că îşi va reduce costurile la divizia de investiţii.

Acţiunile companiei auto germane "Volkswagen" AG s-au apreciat cu 0,5%, la 152,55 euro. Societatea i-a cerut băncii americane de investiţii "Goldman Sachs" să găsească un mod de a achiziţiona o participaţie majoră la producătorul auto chinez "Anhui Jianghuai Automobile Group" ("JAC Motors"), partenerul uneia din societăţile sale mixte din China, spun surse citate de Reuters.

Ttitlurile companiei petroliere austriece OMV AG au câştigat 1,8%, atingând 47,93 euro. OMV a anunţat că producţia sa de hidrocarburi a crescut în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent.

Acţiunile retailerului german "Metro" AG au înregistrat un plus de 0,03%, la 14,86 euro. "Metro" poartă discuţii privind vânzarea lanţului de hipermarketuri "Real" către rivalul "Markant", în timp ce proprietăţile imobiliare aflate în portofoliul "Real" ar urma să fie preluate de un alt investitor, informează Handelsblatt.

La ora 16.37 (ora României), indicele ATX al pieţei din Viena a crescut cu 0,8%, la 3.142,10 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,4%, la 5.456,88, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,5%, la 11.915,03.

Avans uşor în SUA

La New York, bursele au crescut uşor ieri, în deschidere, în aşteptarea publicării minutelor reuniunii de politică monetară a Federal Reserve (Fed) din martie.

Acţiunile AT&T Inc., cea mai mare companie de telecomunicaţii din Statele Unite, s-au apreciat cu 0,6%, la 31,93 dolari. Şeful "WarnerMedia", John Stankey, a dezminţit ieri zvonurile conform cărora firma-mamă AT&T ia în considerare vânzarea diviziei europene a reţelei HBO.

Titlurile operatorului de transport "Delta Air Lines" Inc. au înregistrat un plus de 1,4%, la 57,75 dolari, încă cele ale "MSC Industrial Direct" Co., societate cu activităţi de prelucrare a metalelor, au pierdut 3,6%, atingând 80,65 dolari. Ambele companii urmau să-şi publice ieri rezultate financiare trimestriale.

Acţiunile producătorului de avioane "Boeing" Co. au scăzut cu 1,1%, la 365,18 dolari. Compania a anunţat, marţi, înjumătăţirea comenzilor de aeronave în primul trimestru din 2019, după ce a oprit livrările pentru cel mai bine vândut model, 737 MAX, în urma suspendării tuturor zborurilor pe plan global cu avioane de acest tip după tragedia aviatică produsă luna trecută în Etiopia.

Titlurile "Facebook" Inc., compania care deţine reţeaua de socializare online cu acelaşi nume, au coborât cu 0,1%, la 177,40 dolari. Societatea a cedat presiunilor Comisiei Europene şi autorităţilor de protecţie a consumatorilor prin revizuirea termenilor şi condiţiilor, astfel încât va preciza în mod clar în ce scop foloseşte datele utilizatorilor şi îşi va asuma responsabilitatea dacă informaţiile vor fi folosite în mod incorect de către terţe părţi.

La ora 09.57, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,2%, la 2.883,84 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,04%, la 26.161,93, Nasdaq Composite - cu 0,2%, la 7.927,60.

Asia, în coborâre

Bursele din Asia au scăzut ieri, urmând cursul din ziua precedentă al pieţelor de pe Wall Street, generat de tensiunile comerciale dintre SUA şi Uniunea Europeană.

Acţiunile "Crown Resorts" Ltd., operator australian de cazinouri, au coborât cu 9,1%, la 12,77 dolari australieni. "Wynn Resorts" Ltd. din Las Vegas a pus punct discuţiilor cu societatea australiană din cauză că în ziua anterioară s-au scurs în presă informaţii legate de negocierile dintre cele două companii, pentru o eventuală preluare a "Crown Resorts" de către "Wynn Resorts", pe 7,1 miliarde de dolari.

Titlurile societăţii australiene "Woodside Petroleum" Ltd. s-au depreciat cu 1%, la 35,15 dolari australieni, iar cele ale "Santos" Ltd. - cu 0,4%, la 6,99 dolari australieni, după declinul de marţi al preţului ţiţeiului.

În acelaşi sector, acţiunile "PetroChina" Co. au scăzut cu 1,3% pe piaţa din Hong Kong, la 5,23 dolari HK, iar cele ale "Inpex" Corp. din Japonia - cu 1,8%, la 1.061 yeni.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a urcat cu 0,03%, la 6.223,50 puncte, Nikkei 225 al pieţei din Tokyo a coborât cu 0,5%, la 21.687,57, Hang Seng al celei din Hong Kong - cu 0,1%, la 30.119,56.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rusine Ponta. Te-am votat , dar am gresit.Faci mult rau partidului pe care nu -l meriti, dar faci mult rau si fostilor tai alegatori. Oprestete omule , iesi din politica , nu vei reusi sa mai pacalesti pe nimeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb