BURSELE DIN LUME Reacţii pozitive pe pieţe, la evoluţiile discuţiilor comerciale SUA-China

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 14 octombrie 2019

Reacţii pozitive pe pieţe, la evoluţiile discuţiilor comerciale SUA-China

Bursele din Europa au crescut vineri, investitorii reacţionând la semnalele pozitive legate de negocierile comerciale dintre SUA şi China, respective de Brexit.

Deutsche Börse

-Acţiunile Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, au urcat cu 5,1%, la 6,81 euro. Deutsche Bank a informat o instanţă americană că nu deţine copii ale declaraţiilor fiscale ale preşedintelui Donald Trump.

-Titlurile SAP SE, producător de software, s-au apreciat cu 10,2%, la 115,68 euro. Bill McDermott a demisionat vineri, după un deceniu în care a făcut din SAP cea mai mare companie de tehnologie din Europa, transmiţând obiectivul de a finaliza tranziţia grupului german la cloud computing noilor co-directori generali Jennifer Morgan şi Chris-tian Klein.

- Acţiunile Metro AG au crescut cu 1,6%, la 14,60 euro. Retailerul german a confirmat că este în negocieri avansate cu grupul chinez Wumart legat de un parteneriat privind operaţiunile sale din China.

-Indicele DAX a urcat cu 2,9%, la 12.511,65.

Euronext Paris

-Titlurile companiei auto Renault SA au înregistrat un plus de 5,1%, la 53,40 euro. Consiliul de administraţie al Renault a votat, vineri, în favoarea demiterii directorului general Thierry Bollore şi a desemnat-o pe Clotilde Delbos, în prezent director financiar, în postul de director general interimar.

- Indicele CAC 40 s-a apreciat cu 1,7%, la 5.665,48.

New York Stock Exchange

-Pieţele americane au crescut vineri, însă în a doua parte a zilei câştigurile au fost limitate, după ce adminis-traţia Trump a anunţat că s-a înţeles asupra unui acord comercial limitat cu Beijing-ul.

-Acţiunile Ford Motor Co. au câştigat 1,9%, atingând 8,78 dolari, deşi compania auto a anunţat scăderea cu 30% a vânzărilor sale în China, în intervalul iulie-septembrie.

- Titlurile Boeing Co. s-au apreciat cu 1,1%, la 374,92 dolari. Producătorul american de avioane a anunţat, joi, că lucrează în colaborare cu brandul de automobile sport Porsche, parte a grupului Volkswagen, la dezvoltarea unui concept de vehicul electric zburător capabil să trans-porte persoane în zone urbane.

-Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,2%, la 26.816,59 puncte, S&P 500 - cu 1,1%, la 2,970.27.

Tokyo Stock Exchange

-Acţiunile companiei tehnologice Hitachi Ltd. s-au apreciat cu 1,8%, la 4.002 yeni, după ce unele surse au declarat că aceasta a redus lista cu părţile interesate de divizia sa de chimicale, care valorează 6,8 miliarde de dolari.

-Titlurile grupului petrolier Inpex Corp. au avut un preţ de 950 yeni, mai mare cu 3,3% faţă de sesiunea bursieră precedentă, ca urmare a avansului cotaţiilor de pe piaţa de profil.

-Indicele Nikkei 225 a crescut cu 1,2%, la 21.798,87.

Sydney Stock Exchange

-Titlurile producătorului de petrol Santos Ltd. au consemnat un avans de 1%, la 7,43 dolari australieni, cele ale rivalului Woodside Petroleum Ltd. - de 1,1%, la 31,22 dolari australieni.

- Indicele S&P/ASX 200 a crescut cu 0,9%, la 6.606,80 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb