Buzăul a depăşit 100.000 de vaccinaţi. Drive-thru, un succes

Ana Felea
Miscellanea / 10 mai 2021

Buzăul a depăşit 100.000 de vaccinaţi. Drive-thru, un succes

Campania de vaccinare prinde viteză la Buzău. După o perioadă în care numărul persoanelor imunizate scădea de la o zi la alta, ultimul week-end a arătat că administrarea serului anti-COVID-19 este singura cale de a ieşi din pandemie. Cel puţin conform cifrelor înregistrate în toate centrele de vaccinare amenajate pe teritoriul judeţului, dar şi numărul celor care au ajuns la primul centru drive-thru din Buzău. În plus, o confirmă şi autorităţile de sănătate publică potrivit cărora judeţul a depăşit o sută de mii de buzoieni imunizaţi anti-COVID-19.

Medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzau a declarant pentru sansanews.ro: "A mers foarte, foarte bine. S-au vaccinat în fiecare centru ca într-o zi normală, pentru că întotdeauna în week-end vaccinările scădeau un pic. De această dată, nu s-a mai întâmplat treaba asta. A mers foart bine la centrul de vaccinare drive-thru. Şi celelalte centre au vaccinat în aşa fel încât toată lumea dimineaţă ne întreabă la ce oră sosesc alte vaccinuri. Noi, întotdeauna, dăm nişte doze suplimentare în centru tocmai pentru a lucra cu ele la persoane care se adresează într-un număr pe care nu îl putem anticipa foarte corect şi acele zone de rezervă, cum le spunem noi, s-au epuizat, ceea ce înseamnă că lucrurile au mers foarte bine, mai bine decât ne-am aşteptat. Probabil că lumea a înţeles că este singura soluţie de a depăşi situaţia în care ne aflăm. Relaxarea măsurilor s-a perceput deja, ne-a oferit ideea că se pot elimina total măsurile restrictive cu o anumită condiţie: vaccinarea a cât mai multor persoane într-o perioadă cât mai scurtă. În acest weekend, chiar am excelat. Sunt tare bucuroasă şi sper să meargă aşa în continuare. Dacă în timpul săptămânii se vaccinau în jur de 1100-1200 pe zi, sâmbăta şi duminica erau 600-700 vaccinaţi. Deci, acum au fost peste aproape 2000. În acest moment, toate centrele mai au doze, însă nu atât încât să le asigure protecţia persoanelor care se pot prezenta astăzi, dar vor primi. Cel mai târziu, la ora 13.00, toate centrele vor avea stocuri noi de vaccin".

Concret, astăzi, 10 mai, la Buzău, au fost administrate 100.822 de doze de vaccin. Peste 60. 500 de buzoieni au primit o primă doză, iar restul de circa 40. 200 au imunizare completă.

Peste 500 de persoane, vaccinate în maşină

De vineri, 7 mai, la Buzău funcţionează primul centru drive -thru, iar decizia de a amenaja un astfel de spaţiu a fost primită cu bucurie de buzoienii care au venit în număr foarte mare la imunizare.

"Centrul drive a vaccinat până în acest moment 540 de persoane Centrul de vaccinare amenajat în parcarea unui hipermarket are două fluxuri şi oferă buzoienilor posibilitatea de a se imuniza cu serul produs de Pfizer. Ca personal angrenat în acţiune de vaccinare sunt 7 medici, 17 asistenţi, 2 registratori şi în medie pe zi 10 voluntari", informează Prefectura Buzău.

Primele persoane care s-au vaccinat în centrul drive through de la Buzău au aşteptat în parcare încă înainte de deschiderea acestuia, iar pe lângă persoanele aflate în maşini au venit şi zeci de motociclişti. Pe motocicletă a ajuns şi prefectul de Buzău, Silviu Iordache, vaccinat deja în urmă cu două săptămâni, care a venit să lucreze ca voluntar în centru.

"Voiam să ne vaccinăm şi am vrut să ne programăm, dar am aflat că de astăzi se poate face aici fără a avea programare. A fost momentul prielnic şi am venit. A mers relativ repede şi am reuşit să facem vaccinul. Trebuie să ne vaccinăm ca să scăpăm de acest virus", a spus o femeie de 60 de ani, prima persoană vaccinată în centrul drive through de la Buzău.

Alături de buzoienii cu maşini s-au aşezat la coadă pentru a se vaccina şi câteva zeci de motociclişti. Ei au venit însoţiţi de prefectul judeţului, Silviu Iordache, aflat pe o motocicletă şi care, chiar dacă s-a vaccinat în urmă cu două săptămâni cu serul de la AstraZeneca, a ales să vină şi să lucreze voluntar în centrul deschis vineri.

"Am venit cu prietenii mei motociclişti care de obicei sunt oameni cu un spirit rebel, dar care astăzi au dorit să vină să dea un exemplu societăţii, să arate cât de important este vaccinul pentru bunăstarea comunităţii. Încurajez toţi buzoienii să vină aici, la acest centru, îşi pot descărca de acasă documentul şi să vină cu el completat sau dacă nu îl primesc aici, îl completează şi în câteva minute s-au vaccinat", a spus Silviu Iordache.

După momentele petrecute alături de reprezentanţii presei, prefectul şi-a plimbat şi colega cu care face echipă la vârful Prefecturii Buzău. Deşi a fost o plimbare scurtă, în parcarea supermarketului, subprefecta Marieta Boloş a spus că nu i-a fost teamă şi că fiind prima dată când a urcat pe un motor i s-a părut o experienţă "super".

Prefectul Silviu Iordache a rămas în centrul de vaccinare pe tot parcursul zilei, ca voluntar. Acesta a îmbrăcat halatul de protecţie şi a mers la maşinile care intrau în parcare, stând de vorbă şi ajutând oamenii cu formularele care trebuie completate înaintea adminsitrării serului anti-COVID.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asta este terorism biologic. Sa spui tampenia asta care contravine legii este TERORISM. Dna bolnava de terorism este rugata si silita sa taca. "Relaxarea măsurilor s-a perceput deja, ne-a oferit ideea că se pot elimina total măsurile restrictive cu o anumită condiţie: vaccinarea a cât mai multor persoane într-o perioadă cât mai scurtă."

     

    Legea spune ca restrictiile se elimina cand scad infectiile, nu cand se vaccineaza prostimea cu vaccinuri experimentale aflate in perioada de testare si la care se minte despre efectele secundare.

    Dna terorist biologic, cititi legea, restrictiile se elimina cand scade rata de infectare. Doua dintre judetele cele mai putin vaccinate (10-15%), Suceava si Dolj, au rate de infectare cele mai mici din tara, respectiv 0.3%. 

    1. Istetii cred ca se imunizeaza daca se vaccineaza. Fals. Le spun ca daca se spala pe maini si pe fata, si isi mentin o igiena foarte buna, atunci se protejeaza si contra infectiei. Abia doar atunci omoara virusul inainte de a intra in organism. Daca ar fi civilizati, s-ar spala, nu s-ar vaccina.

      Vai de capul tău de postac mincinos. Auzi la el, te speli pe față și nu faci covid. Încercați niște minciuni mai elaborate, că râd și curcile de voi.

      Să le-i fi zis perla asta și celor de pe ambulanțe și de la ATI ce se îmbrobodesc din cap până în picioare cu plastic, măști și combinezoane.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb