BVB Acţiunile "Broker" au fost vedetele şedinţei de ieri

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 februarie 2005

În prima parte a şedinţei bursiere de ieri s-a manifestat o tendinţă de scădere a preţurilor la majoritatea simbolurilor tranzacţionate, după care, la jumătatea sesiunii, trendul s-a inversat, indicii BET şi BET-FI înregistrînd la acel moment aprecieri ale nivelurilor lor. Spre finele şedinţei, s-a manifes-tat din nou o tendinţă de scădere, astfel că toţi cei trei indici au înregistrat la sfîrşitul zilei niveluri în scădere faţă de ziua precedentă.

Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei de ieri a fost de 352,86 miliarde de lei, mult mai mică decît cea înregistrată vineri.

Acţiunile SSIF "Broker", aflate la a doua zi de tranzacţionare, au fost vedetele Bursei, înregis-trînd un număr de aproape 2 milioane de acţiuni transferate în valoare de 84,4 miliarde de lei. Cursul acestor acţiuni a atins pe parcursul sesiunii bursiere un maxim de 45.900 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 43.900 lei/acţiune, acesta fiind cu 9,5% mai mare decît cursul de închidere de vineri.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul acţiunilor TLV s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de ieri pe un uşor trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Nivelul maxim atins de preţul acestor titluri a fost de 13.200 lei/acţiune. Aces-ta a fost şi cursul la care a fost efectuată ultima tranzacţie de ieri, comparativ cu cotaţia de la închiderea şedinţei de vineri fiind înregistrată o creştere de 0,8%. Numărul acţiunilor tranzacţionate ieri a fost de peste 2,9 milioane de acţiuni, valoarea transferurilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 38,47 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 189.500 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în partea a doua a şedinţei bursiere, la preţul de 13.200 lei/titlu.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cursul acţiunilor RRC s-a înscris în prima parte a şedinţei bursiere pe un trend ascendent, cursul ajungînd pînă la un minim de 1.130 lei/acţiune. După acest moment, trendul s-a inversat, preţul titlurilor RRC cres-cînd pînă la un maxim de 1.180 lei/titlu. Ultima tranzacţie însă a fost efectuată la preţul de 1.160 lei/acţiune, preţ egal cu cel de la închiderea şedinţei bursiere de vineri. Lichiditatea a fost ridicată, numărul titlurilor transferate ieri fiind de peste 26,6 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu aces-tea ridicîndu-se la 34,48 miliarde de lei. La începutul şedinţei bursiere a fost transferat un pachet numărînd 999.000 de acţiuni RRC, la preţul de 1.160 lei/titlu. Acesta a fost cel mai mare pachet de acţiuni RRC transferat ieri.

SIF "Oltenia"

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, cursul titlurilor SIF5 a înregistrat o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Au fost transferate peste 2,86 milioane de acţiuni în valoare de peste 41,19 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 76.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată spre finele şedinţei la cursul de 14.500 lei/acţiune. Cursul a înregistrat pe parcursul şedintei un minim de 14.100 lei/acţiune şi un maxim de 14.600 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 14.400 lei/titlu, ace-laşi cu preţul de închidere de vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb