BVB Analiştii văd în continuare BET-FI la 40.000 de puncte

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 aprilie 2010

Analiştii văd în continuare BET-FI la 40.000 de puncte

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat ieri o şedinţă de scăderi uşoare, toţi indicii din piaţă închizând pe minus. Cel mai mult s-a corectat indicele BET-FI, care grupează cele cinci societăţi de investiţii financiare, acesta coborând cu 3,52% faţă de nivelul de referinţă, până la 32.880 de puncte.

Mario Chirilă, broker la Intercapital Invest, ne-a explicat că exit-ul investitorilor a venit pe fond psihologic, după cinci săptămâni de creşteri consecutive, ceea ce a determinat jucătorii să-şi mai reducă expunerile.

Cea mai mare scădere din cele cinci SIF-uri a înregistrat-o ieri SIF1 "Banat Crişana", care s-a depreciat cu 4,62%, la 1,65 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi de 3,71 milioane de lei, în total fiind schimbate peste 2,16 milioane de acţiuni.

Cele mai tranzacţionate au fost titlurile SIF5 "Oltenia", care s-au corectat cu 2,56%, la 1,9 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi de 15,88 milioane de lei.

În ciuda scăderilor înregistrate ieri de SIF-uri, brokerul de la Intercapital Invest ne-a spus că vede în continuare indicele BET-FI la nivelul de 40.000 de puncte, până la data de înregistrare pentru dividende.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scăzut cu 1,57% în şedinţa de ieri, situându-se la nivelul de 6.000 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 1,29%, până la 3.576 de puncte. În acelaşi timp, BET-NG, indicele companiilor energetice, a pierdut 1,54%, până la 813 puncte.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a scăzut cu 1,89%, la 15,60 lei, în urma unor tranzacţii de 1,1 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) au staţionat la 2,3 lei, pe fondul unui rulaj de 3,85 milioane lei.

Două acţiuni au consemnat aprecieri mai mari de 14% în şedinţa de marţi, respectiv "Socep" Constanţa (simbol SOCP) şi "Cemacon" Zalău (simbol CEON), care au revenit ieri la tranzacţionare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ce ai baut, brokerasule?pas ol,pas all!maniPULAtorilor

    Daca urca bet-fi la 40.000 puncte vine de acolo in jos ca un bolovan.

    La cum merge economia si bancile si mai rau la ce persopective sunt pentru urmatorii 2-3ani, 30.000 de puncte e mult, foarte mult.

    25.000 puncte ar fi mai corect. 

    SIF-urile vor trebui anul acesta sa dea dividende mari iar veniturile incasate vor fi substantial diminuate (BCR nu da dividende iar BRD da dividende mai mici).Rezultatele anului 2010 vor fi modeste. Cred ca vom asiata la o reducere a pretului SIF-urilor, in conditiile in care si economia nu merge stralucit

    acum, SIF-urile cresc pur psihologic. nu au niciun suport dpdv economic. SIF5 de ex nu cred ca va acorda dividendele propuse, pt ca are nevoie de cash la majorarea de capital de la BT. grija mare, Caritasul a fost odata...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb