BVB Creşteri moderate, pe o lichiditate "de vară" la Bursă

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 iunie 2010

Creşteri moderate, pe o lichiditate "de vară" la Bursă

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat ieri o şedinţă de creşteri importante, toţi indicii din piaţă încheind pe plus, pe fondul optimismului prezent pe marile pieţe europene.

Brokerii spun că trendul va rămâne pozitiv pe termen mediu, fiind de părere că în această săptămână vom asista la creşteri speculative.

"Bursele internaţionale sunt singurele care mai pot influenţa pozitiv evoluţia acţiunilor de la BVB în prezent, asta din cauza situaţiei interne precare, care ne trage în jos", ne-a explicat Mihai Chişu, broker în cadrul IFB Finwest.

Cel mai mult au avut de câştigat societăţile de investiţii financiare, grupate sub forma indicelui BET-FI, acestea urcând cu 3,48% faţă de nivelul de referinţă.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,64%, la 4.769 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a apreciat cu 0,02%, până la 2.847 de puncte.

BET-NG, indicele companiilor energetice, a urcat cu numai 0,1%, din cauza deprecierilor consemnate de acţiunile "OMV Petrom" (simbol SNP) care au închis cu 1,75% mai jos faţă de nivelul de referinţă.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a menţinut scăzută, fiind de numai 16,7 milioane lei.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele ale societăţii SIF "Oltenia" (simbol SIF5), care s-au scumpit puternic la 1,61 lei/acţiune. Astfel, ieri, au fost transferate circa trei milioane de acţiuni, în valoare de 3,45 milioane de lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a scăzut cu 1,79%, la 11 lei, în urma unor tranzacţii de 2,19 milioane lei, în timp ce titlurile "Erste Group Bank" (simbol EBS) au câştigat 4,78%, la 120,5 lei, pe fondul unui rulaj de 0,8 milioane lei.

Cele mai mari aprecieri din şedinţa de ieri au fost consemnate de acţiunile "Petrolexportimport" Bucureşti (simbol PEI), de 9,45%, până la 22 lei/unitate, în timp ce "THR Marea Neagră" (simbol EFO) s-au corectat cu 11%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb