BVB Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 iulie 2019

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Rulaj de 38,4 milioane de lei

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat a patra şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în teritoriul pozitiv, după consemnarea unor corecţii puternice în şedinţa precedentă. Indicele BET a încheiat ziua de ieri la 8.968,90 de puncte.

A fost o şedinţă animată în mare parte de tranzacţiile pe acţiunile OMV Petrom (SNP), care, după o corecţie de peste 5% suferită miercuri, au avut cel mai bun parcurs al zilei, cu o apreciere de 1,55%, tractând astfel BET spre un avans de 0,51%. Trans­ferurile pe SNP au dat aproape 45% din rulajul zilei, care s-a cifrat la 38,4 milioane de lei, atât sub cel din ziua bursieră anterioară, cât şi sub media zilnică din acest an, de aproximativ 42,85 milioane de lei.

Echipa de la Prime Transaction a descris, în raportul zilnic al societăţii, tabloul de ieri al pieţei astfel: "Piaţa a revenit pe plus în şedinţa de astăzi (n.r. ieri) şi toţi indicii au închis şedinţa în creştere. Variaţiile au fost cuprinse între o creştere de 0,38% pentru BET-FI şi un avans de 0,64% în cazul indicelui energetic BET-NG. Lichiditatea a scăzut comparativ cu şedinţa de ieri, valoarea totală a tranzacţiilor de astăzi (n.r. ieri) ajungând la 38,4 milioane lei. Cele mai mari creşteri din BET au fost înregistrate de titlurile SNP şi Transelectrica (TEL), care au urcat cu 1,46%. Un singur emitent inclus în indicele BET a scăzut în şedinţa de astăzi (n.r. ieri): titlurile Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care au coborât cu 0,43%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile SNP, care au înregistrat transferuri în valoare de 17,03 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,394 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament e deţinut de Banca Transilvania (TLV), ale cărui titluri au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,515 lei/titlu, în creştere cu 0,2%, valoarea tranzacţionată însumând 4,7 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 32,3 lei/acţiune, în urcare cu 0,16%, pe fondul unei valori transferate de 4,51 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 13,26 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui rulaj de 4,18 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost consemnată nici o tranzacţie.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,42%.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a avut o creştere de 0,48%, iar indicele BETPlus, al celor mai lichide 40 de acţiuni, a încheiat sesiunea de tranzacţionare de ieri cu o apreciere de 0,5%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Rompetrol Well Services" (PTR): +3,53%

2. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +3,51%

3. "Oil Terminal" (OIL): +3,32%

4. "TMK-Artrom" (ART): +2,78%

5. "Prodplast" (PPL): +2,48%

           

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Ves Sighişoara" (VESY): -12,07%

2. "Condmag" (COMI): -11,11%

3. "Electroputere" (EPT): -3,7%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -3,42%

5. "Cemacon" (CEON): -1,67%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb