Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au închis prima săptămână de tranzacţionare din această lună pe "roşu", consemnând deprecieri de până la 0,6%. Singurele care au avut de câştigat au fost cele cinci societăţi de investiţii financiare, grupate sub forma indicelui BET-FI, care a crescut cu 0,74%, situându-se în jurul pragului de 22.400 de puncte.
Restul indicilor au scăzut în medie cu 0,3%, indicele general al pieţei, BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, înregistrând o scădere de 0,23%, până la 5.095 de puncte. Indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor energetice cotate la Bursă, a coborât cu 0,49%, până la 736 de puncte, în timp de indicele compozit, BET-C, a ajuns la 2.965 de puncte, cu 0,56% mai puţin ca joi.
Lichiditatea a rămas la fel de îngheţată comparativ cu ultimele două luni, tranzacţiile cu acţiuni şi instrumente derivate şi structurate cifrându-se la numai 6,2 milioane de lei.
Din sectorul bancar, titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) au atras cea mai mare lichiditate, de 1,44 milioane de lei, cotaţia de referinţă staţionând la 11,5 lei/unitate, fiind urmate de acţiunile "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV), care au atras o lichiditate de 0,43 milioane de lei.
În topul celor mai tranzacţionate titluri s-au mai aflat cele emise de SIF "Oltenia" (simbol SIF5), care au crescut cu 1,47%, pe fondul unor tranzacţii de 1,08 milioane lei, SIF2 "Moldova" - cu o valoare a tranzacţiilor de 0,99 milioane de lei - şi SIF Transilvania (SIF3) - cu tranzacţii a căror valoare s-a ridicat la 0,32 milioane lei.
Cele mai mari aprecieri au fost înregistrate de acţiunile "Mechel" Târgovişte (simbol COS) şi "Siretul Paşcani" (simbol SRT), ambele urcând cu peste 7%. La polul opus, perdanţii şedinţei de vineri au fost fabricantul de tuburi şi profile din material plastic "Romcarbon" Buzău (simbol ROCE) şi "Alro" Slatina (simbol ALR), care au înregis-trat corecţii de 9,20%, respectiv 3,57%.