BVB Final de săptămână pe "roşu" la Bursă

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 august 2010

Final de săptămână pe "roşu" la Bursă

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au închis prima săptămână de tranzacţionare din această lună pe "roşu", consemnând deprecieri de până la 2,72%. Cel mai mult au avut de pierdut cele cinci societăţi de investiţii financiare, grupate în indicele BET-FI, care a scăzut cu 2,72%, situându-se în jurul pragului de 23.000 de puncte.

Restul indicilor au scăzut în medie cu 1%, indicele general al pieţei, BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, înregistrând o corecţie de 1,62%, până la 5.169 de puncte. Indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor energetice cotate la Bursă, a scăzut cu 0,11%, până la 742 de puncte, în timp de indicele compozit, BET-C, a ajuns la 3.032 de puncte, cu 0,88% mai puţin ca joi.

Lichiditatea s-a mai dezgheţat comparativ cu restul lunii, tranzacţiile cu acţiuni şi instrumente derivate şi structurate cifrându-se la pes-te 33,6 milioane de lei.

În topul celor mai tranzacţionate titluri s-au aflat cele emise de SIF "Oltenia" (simbol SIF5), care au scăzut cu 1,40%, pe fondul unor tranzacţii de 3,07 milioane lei, "Petrom" Bucureşti (simbol SNP)" - cu o valoare a tranzacţiilor de 2,71 milioane de lei - şi SIF Moldova (SIF2) - cu tranzacţii a căror valoare s-a ridicat la 1,87 milioane lei.

Din sectorul bancar, titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) au atras cea mai mare lichiditate, de 0,43 milioane de lei, cotaţia de referinţă consemnând o scădere uşoară, de 2,48%, până la 11,8 lei/unitate, fiiind urmate de acţiunile "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV), care au atras o lichiditate de 0,4 milioane de lei.

Cele mai mari aprecieri au fost înregistrate de acţiunile "Carbochim" Cluj Napoca (simbol CBC) şi "Rompetrol Rafinare" Constanţa (simbol RRC), ambele urcând cu peste 6%. La polul opus, perdanţii şedinţei au fost producătorul de aparate electrice "Electroaparataj" Bucureşti (simbol EPT) şi "Bermas" Suceava (simbol BRM), care au înregistrat corecţii de până la 12,3%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb