BVB Încă două tranzacţii speciale cu acţiuni FP

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 septembrie 2011

Încă două tranzacţii speciale cu acţiuni FP

Circa 2% din titlurile Fondului au fost transferate, marţi, pe piaţa negociată de la BVB

Două tranzacţii speciale cu titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au avut loc, ieri, pe piaţa Deal a Bursei de Valori Bucureşti, în valoare de peste 4,2 milioane lei. În total, pe piaţa Deal, au fost tranzacţionate 9,47 milioane de acţiuni, reprezentând 0,06% din numărul total de acţiuni ale Fondului, la acelaşi preţ ca şi cel din şedinţa precedentă, de 0,449 lei/unitate.

Şi marţi au fost perfectate tranzacţii speciale cu 2% din "Fondul Proprietatea", în valoare de 123,8 milioane de lei.

Titlurile FP au încheiat şedinţa bursieră de ieri la preţul de 0,451 lei/titlu, cu 0,45% peste nivelul din ziua precedentă, pe fondul unui rulaj de 8,13 milioane lei.

Acţiunile "BRD-Groupe Societe Generale" (BRD) s-au situat pe locul al doilea în topul lichidităţii, cu schimburi în valoare de 0,86 milioane de lei. Titlurile BRD au încheiat şedinţa bursieră de ieri, la preţul de 11,01 lei/unitate, la fel ca în şedinţa precedentă.

Acţiunile SIF "Banat Crişana" (SIF1) şi SIF "Moldova" (SIF2) au crescut, uşor, ieri, cu 0,17%, fiecare, faţă de şedinţa precedentă.

SIF "Oltenia" (SIF5) şi SIF "Transilvania" (SIF3) au înregistrat scăderi de 1% şi, respectiv, 0,64%, comparativ cu nivelul din sedinţa bursieră precedentă. Titlurile SIF "Muntenia" (SIF4) au fost supendate de la tranzacţionare, în contextul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au crescut, uşor, ieri, cu excepţia indicelui BET-FI, pe fondul unui rulaj de circa 19,8 milioane de lei (circa 4,6 milioane euro).

Astfel, indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a crescut cu 0,67%, ajungând la 4,460 puncte, iar indicele compozit al Bursei, BET-C, s-a apreciat cu 0,61% la 2,742 puncte. Indicele BET-FI, care arată evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale Fondului Proprietatea, a fost singurul în scădere, cu 0,08%, la 18.062 puncte.

Indicele BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, a crescut cel mai mult, cu 1,13%, ajungând la 627 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb