BVB Indicii au înregistrat corecţii de până la 8%

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 mai 2010

Indicii au înregistrat corecţii de până la 8%

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în scădere accentuată, fiind contaminate de pesimismul prezent pe marile burse, sectorul SIF fiind perdantul pieţei, după ce a înregistrat corecţii de 7,9%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri lis­tate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 6,73%, în şedinţa bursieră de ieri, coborând sub pragul de 5.000 de puncte, în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a scăzut cu circa 2.000 de puncte, până la 23.265 puncte. Şi indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a pierdut 5,99%, până la 3.017 puncte.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la aproape 55 milioane de lei, fiind în creştere de două ori faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate vineri. Rulajul total a fost susţinut şi de tranzacţiile cu titluri de stat, care au însumat 3,53 milioane lei.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 19,9 milioane lei, în total fiind transferate 13,7 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a scăzut la 1,42 lei/acţiune, cu 9,55% mai puţin faţă de vineri.

Restul societăţilor financiare au consemnat corecţii cuprinse între 6,30% pe titlurile SIF "Transilvania" (smbol SIF3) şi 8,26% pe acţiunile SIF "Banat-Crisana" (simbol SIF1).

Acţiunile "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) s-au depreciat şi ele la 1,5 lei/titlu, în urma unor transferuri de 2,66 milioane de lei, ocupând locul patru în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat 1,5 milioane de lei.

Cursul acţiunilor "COMCM" Constanţa (simbol CMCM) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 14,68%, ajungând la 0,25 lei, în timp ce unităţile "Romcarbon" Buzău (simbol ROCE) s-au apreciat cu 9,89%, urcând la 0,3 lei/acţiune.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb