BVB Obligaţiunile fac legea pe Bursă când indicii sunt pe roşu

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 aprilie 2010

Obligaţiunile fac legea pe Bursă când indicii sunt pe roşu

Lichiditatea realizată ieri, la Bursa de Valori Bucureşti, a continuat să sară de pragul de 125 de milioane de lei, fiind generată în cea mai mare parte de tranzacţiile cu obligaţiuni, care au însumat 100 milioane lei.

Indicii bursieri au consemnat corecţii uşoare, cu toate că restul pieţelor de capital mondiale înregistrau aprecieri, după ce Goldman Sachs a raportat un profit peste aşteptări.

Cea mai mare scădere, de 2,01%, până la 31,006 de puncte, a continuat să fie înregistrată de indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri lis­tate la BVB, a marcat o depreciere de 0,38%, până la 5.923 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, a coborât cu 0,29%, până la 3.562 de puncte.

BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni, s-a depreciat la 584 de puncte, cu 1,05% mai mult comparativ cu şedinţa de luni. În acelaşi timp, indicele BET-NG, care reflectă evoluţia a zece companii energetice listate la Bursă, a scăzut cu 0,26%, ajungând la 818 de puncte.

Acţiunile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (simbol SIF5) au atras cea mai mare lichiditate de pe piaţă, fiind schimbate 3,73 milioane de acţiuni, în valoare de 7,06 milioane lei. Cotaţia de referinţă a scăzut cu 1,06%, la 1,87 lei/titlu.

Tot ieri, titlurile "Băncii Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) s-au ieftinit cu 0,44%, coborând până la 2,25 lei, pe fondul unor tranzacţii de 3,27 milioane de lei.

Acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" au consemnat tranzacţii în valoare de 1,56 milioane de lei. Preţurile de schimb au variat între 14,7 lei/acţiune şi 15,5 lei/acţiune, cotaţia de referinţă coborând cu 0,65% faţă de luni.

Tot în sectorul bancar, preţul acţiunilor Erste Bank (simbol EBS) s-a apreciat cu 1,50%, la 142,1 lei, în urma unor tranzacţii de 0,86 milioane lei.

Cele mai mari creşteri au fost consemnate de "Siretul Paşcani" (SRT) şi "Comelf" Bistriţa (simbol CMF), ambele cu creşteri de peste 14,7%. De cealaltă parte, titlurile "Carbochim" Cluj Napoca (simbol CBC) şi "Teraplast" (simbol TRP) au consemnat corecţii de circa 6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb