BVB Scăderi ale cotaţiilor SIF

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 februarie 2005

După creşterile spectaculoase de luni, cursurile titlurilor SIF au înregistrat ieri corecţii negative, context în care indicele BET-FI s-a depreciat cu 2,7%, pînă la nivelul de 30.206,96 de puncte.

Volumele de tranzacţionare de ieri au fost în general mai mici decît cele înregistrate luni, iar valoare totală de tranzacţionare a fost de 485 miliarde de lei, cam la jumătate faţă de şedinţa anterioară.

Indicii BET şi BET-C s-au apreciat ieri cu 0,09% şi respectiv 0,69%, atingînd noi maxime istorice.

Societatea "Impact" a anunţat ieri că CNVM a aprobat închiderea anticipată a ofertei de obligaţiuni negarantate emise de către societate, ofertă adresată la mai puţin de 100 de investitori preselectaţi de emitent. Valoarea finală subscrisă este de 312 miliarde de lei, res-pectiv 9,66 milioane de euro. Obligaţiunile au o maturitate de patru ani de la data fixării primului cupon. Dobînda aferentă acestor titluri este egală cu EURIBOR la şase luni, la care se adaugă 6,5%.

SSIF "Broker" a raportat ieri că a vîndut acţiuni ale societăţii "Impact" Bucureşti în valoare totală de 15,58 miliarde de lei.

Societatea "Broker", intrată de curînd la cota Bursei, a înregistrat în primele zile de tranzacţionare o evoluţie spectaculoasă, atît în ceea ce priveşte cursul, cît şi în privinţa lichidităţii. În cadrul sesiunii de ieri, preţul titlurilor BRK a înregis-trat un minim de 40.800 lei/acţiune şi un maxim de 41.900 lei/acţiune.

SIF "Banat Crişana"

Preţul acţiunilor SIF1 a înregistrat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Au fost transferate peste 1,72 milioane de acţiuni în valoare totală de 25,23 miliarde de lei.

Societatea a anunţat ieri profitul net estimat pentru 2004, acesta fiind de 402,64 miliarde de lei. Cu un an înainte, compania a obţinut un profit net de 344,83 miliarde de lei, din care 263,44 miliarde de lei au fost repartizaţi pentru acordarea de dividende.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

În cadrul şedinţei bursiere de ieri a fost efectuată o tranzacţie specială cu un număr de 300.000 de acţiuni, valoarea acestei tranzacţii ridicîndu-se la 150,3 milioane de lei. Cursul a scăzut în prima parte a sesiunii de la 54.000 lei/acţiune la 52.500 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 53.000 lei/titlu, aces-ta fiind cu 3,6% mai mic decît preţul de închidere de luni.

Lichiditatea înregistrată ieri de acţiunile BRD a fost redusă. Astfel, au fost transferate, per total, 581.844 de acţiuni în valoare totală de 31,29 miliarde de lei.

"Rompetrol Rafinare"Constanţa

Cursul acţiunilor RRC s-a înscris pe un trend ascendent pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Numărul acţiunilor transferate a fost de peste 72,4 milioane, iar valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea s-a ridicat la 82,85 miliarde de lei. Cel mai mare pachet de acţiuni transferat ieri a numărat 3,11 milioane de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în partea a doua a şedinţei bursiere, la preţul de 1.140 lei/titlu.

Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 1.140 lei/titlu, acesta fiind cu 0,9% mai mare decît cotaţia de închidere de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb