BVB Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 octombrie 2017

Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

Şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a ieşit în evidenţă prin scăderea tuturor indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), cea mai mare depreciere fiind înregistrată de BET-FI. Valoarea tranzacţionată a fost de doar 26,19 milioane de lei (5,71 milioane de euro), inferioară celei din şedinţa precedentă, de 44,7 milioane de lei, în contextul în care nu a fost înregistrat niciun transfer pe piaţa "deal".

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct "Tradeville", a detaliat evoluţia de ieri a şedinţei de tranzacţionare: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ziua în scădere, în ciuda unei evoluţii pozitive la finalul zilei bursiere pentru majoritatea pieţelor Vest-Europene şi în prima parte a şedinţei din Statele Unite ale Amercii. Indicele BET a pierdut 0,22% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,46% (BET-FI) şi -0,15% (BET-BK). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 5,64 milioane de euro, mult sub media de 10,7 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile VES (VESY) cu +6,00% în condiţiile tranzacţionării unui volum echivalent a mai puţin de 100 de lei, în timp ce din cadrul indicelui BET, preţul titlurilor MedLife (M) a avut cea mai bună evoluţie, +1,45%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o titlurile Dafora (DAFR), -14,42%, volumul tranzacţionat fiind de peste 5,7 milioane de acţiuni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei a fost marcată de titlurile Electrica (EL), -1,24%, pe fondul unui volum aflat notabil sub media ultimelor şase luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus, din nou, de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,98 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titlurile societăţii bancare a fost de 2,35 lei/unitate, în scădere cu 0,42%.

Acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP) au coborât cu 0,12%, fiind transferate titluri în valoare de 7,03 milioane de lei, la preţul unitar de 0,849 lei.

Tot miercuri, au fost schimbate titluri "Transelectrica" (TEL) în valoare de 2,24 milioane de lei, în creştere cu 0,69%, preţul de închidere fiind de 29 lei/acţiune.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), cu un rulaj de 1,93 milioane de lei, cotaţia închizând la valoarea de 12,7 lei/unitate, în stagnare.

Titlurile "Digi Communications NV" au scăzut cu 0,27%, la preţul de 37,5 lei/acţiune, transferurile realizate însumând 0,2 milioane de lei, cotaţia situându-se sub preţul de ofertă de 40 de lei/titlu.

Indicele BET Plus care arată evoluţia celor mai lichide 40 acţiuni de la BVB a coborât de 0,22%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,27%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "VES" (VESY): +6,00%

2. "Artego" (ARTE): +2,35%

3. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +1,92%

4. "SSIF BRK Financial Group" (BRK): +1,47%

5. "MedLife" (M): +1,45%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Dafora" (DAFR): -14,42%

2. "Prodplast" (PPL): -7,09%

3. "Vrancart" (VNC): -4,50%

4."Transilvania Construcţii" (COTR): -4,38%

5. "Romcarbon" (ROCE): -2,46%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb