BVB SIF-urile au plusat 4,4% într-o singură zi

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iunie 2010

SIF-urile au plusat 4,4% într-o singură zi

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat, ieri, o nouă şedinţă de creşteri semnificative, toţi indicii din piaţă închizând pe plus. Cel mai mult s-a apreciat indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, care a câştigat 4,42%, până la 23.582 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 2,63% în şedinţa de ieri, la 5.278 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a apreciat cu 2,04%, până la 3.097 puncte.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost destul de ridicată, de 29,13 de milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 20 de milioane de lei.

"Dupa cum a început această săptămână, cu creşteri puternice ale indicilor bursieri, există mari şanse ca şi la nivel săptămâ­nal să asis­tăm totuşi la o con­tinuare a aprecierilor", a comentat Marius Pandele, şef departament analiză din cadrul casei de brokeraj "Tradeville".

Cele mai lichide acţiuni au fost cele emise de SIF5 "Oltenia" - cu tranzacţii de 7,24 milioane de lei "BRD - Groupe Société Générale cu tranzacţii de 4,3 milioane de lei şi SIF "Moldova" (simbol SIF2) - 3,01 milioane de lei.

Pe sectorul energetic, preţul acţiunilor "Dafora" Mediaş (simbol DAFR) a crescut cu 3,05%, la 0,135 lei, în urma unor tranzacţii de 0,68 milioane lei, în timp ce titlurile "Transelectrica" (simbol TEL) au urcat cu 4%, la 18,2 lei, pe fondul unui rulaj de 78,274 de lei.

O singură acţiune a consemnat aprecieri mai mari de 10% în şedinţa de vineri, respectiv "Alumil Rom Industry" Bucureşti (simbol ALU), care a crescut cu 10,13%, până la 1,75 lei.

La polul opus, acţiunile "Uztel" Ploieşti (simbol UZT) au continuat şirul deprecierilor, coborând cu circa 7,19%, fiind urmate de titlurile "Casa de Bucovina - Club de Munte", care au suferit o depreciere de 3,05%, la 0,089 lei/unitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb