În şedinţa de ieri, valoarea totală a transferurilor a fost de pes-te 31 milioane RON, uşor mai scăzută faţă de ultimele şedinţe. "Şedinţa de luni stă sub semnul majorării capitalului social al SIF3 < Transilvania >, care a determinat creşteri ale cotaţiilor la celelalte trei SIF-uri ce încă nu şi-au majorat capitalul, investitorii sperînd ca aces-tea să recurgă la aceeaşi metodă de susţinere a cursului", ne-a explicat Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la "EstInvest" Focşani. Evoluţia puternică a SIF-urilor s-a concretizat în aprecierea indicelui BET-FI cu 2,19%, în contextul în care indicele celor mai lichide zece titluri, BET, a crescut cu 0,83% iar indicele întregii pieţe s-a majorat cu 0,68%. Cea mai impresionantă evoluţie au avut-o titlurile SIF2 "Moldova", a căror cotaţie s-a majorat cu 5,2%, pe fondul unei valori totale tranzacţionate de 3,6 milioane RON. O creştere puternică au avut-o şi titlurile SIF5 "Oltenia" (4,2%), la închiderea şedinţei, preţul de referinţă fiind de 2,74 RON/titlu. După aprecierea semnificativă de săptămîna trecută, acţiunile SIF1 "Banat Crişana" au fost singurele care au închis sub preţul de referinţă al şedinţei de vineri (în scădere cu 0,4%). Titlurile SIF3 "Transilvania" au fost oprite ieri de la tranzacţionare, dar de astăzi se vor situa "probabil pe un trend ascendent", după cum apreciază domnul Murgoci.
Din sectorul bancar s-a remarcat în şedinţa de ieri "BRD Groupe Société Générale" care a înregistrat o majorare a cotaţiei titlurilor de 3,5%. Şedinţa s-a închis la 17,7 RON/titlu, în condiţiile unei valori totale transferate de 3,3 milioane RON. Pe primul loc la categoria întîi, după valoarea tranzacţionată, s-a situat "Banca Transilvania", cu 3,6 milioane RON. Preţul a oscilat între 1,48 RON şi 1,49 RON/acţiune, şi a închis la valoarea minimă la fel ca în şedinţa de vineri.
În sectorul petrolier se detaşează titlurile RRC, care au pierdut în şedinţa de ieri 2,9%. Cursul a căzut încă de la des-chidere, stabilizîndu-se ulterior la 0,0850 RON/titlu. La finalul zilei, preţul de referinţă al unui titlu RRC a fost de 0,0845 RON/titlu, în apropierea minimului şedinţei.
• Antibiotice "Iaşi"
Sectorul farmaceutic s-a remarcat în şedinţa de ieri, titlurile "Antibiotice Iaşi" (ATB) înregis-trînd o majorare a preţului cu 4,2%. Şedinţa s-a deschis la minimul zilei, de 1,4 RON/titlu iar apoi a crescut semnificativ în prima parte a şedinţei, la 1,45 RON/titlu. Cea de-a doua jumătate a zilei nu a adus modificări esenţiale, astfel că titlurile ATB au închis tot la 1,45 RON/titlu.