BVB Transfer cu 4,3% din Transelectrica

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 noiembrie 2018

Transfer cu 4,3% din Transelectrica

Toţi indicii încheie şedinţa de tranzacţionare în teritoriul pozitiv

Circa 80% din rulajul şedinţei de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost dat de o trazacţie de tip "deal" cu acţiunile Transelectrica (TEL), cele 3,18 milioane de acţiuni trasferate la preţul unitar de 22,5 lei reprezentând 4,3% din capitalul social al transportatorului de energie electrică.

Este cea de-a treia tranzacţie importantă derulată prin această piaţă în ultima perioadă, după ce, în data de 23 octombrie, a fost realizat un transfer "deal" cu 8,35% din titlurile Conpet (COTE), iar în data de 30 octombrie a fost schimbat un pachet cu 2,14% din titlurile Transgaz (TGN).

În cazul Conpet, tranzacţia a fost realizată între diviziile fondului de investiţii britanic Utilico Emerging Markets, entitatea transferându-şi deţinerea avută la transportatorul de ţiţei şi gaze către vehiculul său investiţional înregistrat în insulele Bermude.

Fondul de investiţii britanic are deţineri atât la Transelectrica, cât şi la Transgaz, potrivit ultimului său raport.

Tot ieri, a mai fost încheiat un transfer "deal" cu acţiunile Banca Transilvania (TLV), în valoare de 1,09 milioane de lei, la preţul unitar de 2,34 de lei, cu 0,86% peste referinţa din piaţa "regular".

În raportul zilnic al companiei, brokerii de la Prime Transaction au descris evoluţia penultimei zile bursiere a săptămânii, astfel: "Toţi indicii au crescut, în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între +0,17% pentru BET-NG şi +0,72% în cazul BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 19,2 milioane euro, graţie unei tranzacţii «deal» cu acţiuni Transelectrica, prin care a fost transferat 4,3% din capitalul societăţii. Din cadrul indicelui BET s-au remarcat astăzi (n.r. ieri) acţiunile Fondul Proprietatea (FP), cu o creştere de 0,96%, BRD - Societe Generale (BRD) cu un avans de 0,92%, şi Banca Transilvania (TLV), cu o apreciere de 0,86%. La polul opus, acţiunile Digi Communications NV (DIGI) au scăzut cu 1,84%, iar titlurile Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu 1,29%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD, care au însumat transferuri de 5,37 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 13,16 de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Sphera Franchise Group (SFG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 22,3 lei, în scădere cu 0,89%, rulajul consemnat cu acţiunile companiei fiind de 1,69 milioane de lei. 

Acţiunile TLV au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri la preţul unitar de 2,34 de lei, pe fondul unei valori transferate de 1,68 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest clasament a fost ocupat de titlurile FP, care au încheiat şedinţa bursieră la preţul de 0,95 lei/acţiune, în contextul unui rulaj de 1,22 milioane de lei. 

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,48%, în timp ce indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a raportat o creştere de 0,48%.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,36%, iar indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,48%.  

  Topul celor mai mari creşteri

1. "Energopetrol" (ENP): +14,29%

2. "Cemacon" (CEON): +4,40%

3. "Alro" (ALR): +2,43%

4. "Electroaparataj" (ELJ): +1,87%

5. "Transelectrica" (TEL): +1,58%

  Topul celor mai mari scăderi

1. "Comelf" (CMF): -6,50%

2. "Patria Bank" (PBK): -1,88%

3. "Digi Communications NV" (DIGI): -1,84%

4. "Oltchim" (OLT): -1,34%

5. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -1,29%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb