ZIARUL BURSA

02 noiembrie 2018
Ediţia din 19.10.2024
"Am atras un sfert din totalul fondurilor alocate"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE: "Am atras un sfert din totalul fondurilor alocate"

Adelina ToaderFonduri Europene / 2 noiembrie 2018

Ministerul Fondurilor Europene finanţează produse şi servicii, fiind o altă bancă a ţării noastre, a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Domnia sa a precizat: "Ministerul Fondurilor Europene funcţionează ca o bancă pentru că susţinem financiar, prin programele pe care România le are la dispoziţie, politicile publice care, începând de anul trecut, se regăsesc în programul de guvernare. În plus, acordul de parteneriat la momentul anului 2014 a trasat liniile de dezvoltare, abordările strategice ţinând cont de obiectivele strategice, tematice şi concentrări tematice pentru atingerea obiectivelor Uniunii Europene până în 2020". 

"Discutăm cu Finanţele pentru un buget multianual dedicat misiunilor economice"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / PAULA PÎRVĂNESCU, MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI, COMERŢ ŞI ANTREPRENORIAT: "Discutăm cu Finanţele pentru un buget multianual dedicat misiunilor economice"

Adelina ToaderFonduri Europene / 2 noiembrie 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat se află în discuţii cu Ministerul Finanţelor pentru alocarea unui buget multianual dedicat misiunilor economice şi târgurilor, astfel ca antreprenorii care doresc să participe la acţiunile ministerului să se poată înscrie din timp şi să-şi planifice participarea, a declarat Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

"IMM-urile ar trebui să combine fondurile UE cu cele private"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / STERE FARMACHE, FRC: "IMM-urile ar trebui să combine fondurile UE cu cele private"

Emilia OlescuFonduri Europene / 2 noiembrie 2018

Unele întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) ar avea şanse mult mai mari la finanţare dacă s-ar lista pe piaţa de capital, este de părere Stere Farmache, preşedintele Directoratului Fondului Român de Contragarantare (FRC). Domnia sa a precizat: "Bursa de Valori Bucureşti are şi un sector pentru IMM-uri, unde nu sunt cerinţe de capitalizare şi unde sunt încurajate business-urile care ar fi interesante pentru investitori. IMM-urile care s-ar lista la Bursă ar beneficia şi de avantajele recunoaşterii de către cei de pe piaţa de capital şi, astfel, îşi pot spori fondurile şi investiţiile accesate". Potrivit domnului Farmache, alte state practică deja acest lucru, combinând fondurile UE cu cele private.

"Nu este indicat ca antreprenorii să acceseze grantul maxim pentru care sunt eligibili"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / RAMONA IVAN, CEC BANK: "Nu este indicat ca antreprenorii să acceseze grantul maxim pentru care sunt eligibili"

R.R.Fonduri Europene / 2 noiembrie 2018

Antreprenorii care vor să acceseze credite cu finanţare din fonduri europene ar trebui să evite să ia valoarea maximă a grantului pentru care sunt eligibili, a afirmat Ramona Ivan, directorul Direcţiei Relaţii Externe şi Finanţări Structurale din cadrul CEC Bank, adăugând: "Este bine ca proiectele să fie dimensionate pentru afacerile respective".

"Actorii implicaţi în derularea proiectelor europene trebuie să stea la aceeaşi masă"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / SLAVE CONSTANTIN, MADR: "Actorii implicaţi în derularea proiectelor europene trebuie să stea la aceeaşi masă"

R.R.Fonduri Europene / 2 noiembrie 2018

Ţara noastră are nevoie ca toţi actorii implicaţi în atragerea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană să se aşeze la aceeaşi masă şi să ajungă la un numitor comun, consideră Constantin Slave, consilier în cadrul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Pescuit şi Afaceri Maritime, de la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

"Riscăm să pierdem 6% din alocarea bugetară, pe fondul dezangajării"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / FLORIAN MARIN, EXPERT FONDURI EUROPENE: "Riscăm să pierdem 6% din alocarea bugetară, pe fondul dezangajării"

Ramona RaduFonduri Europene / 2 noiembrie 2018

Ţara noastră riscă să piardă 6% din alocarea bugetară, pe fondul dezangajării, în situaţia în care nu îşi atinge ţintele intermediare stabilite la nivel de program, a atras atenţia, ieri, Florian Marin, expert în fonduri europene.

Domnia sa a atras atenţia asupra faptului că, din perioada de programare 2014-2020, primii trei ani sunt rataţi din punct de vedere al absorbţiei fondurilor europene.

"Atragerea fondurilor europene a condus la capitalizarea multor întreprinderi mici şi mijlocii"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / GHEORGHE LĂPĂDAT, FNGCIMM: "Atragerea fondurilor europene a condus la capitalizarea multor întreprinderi mici şi mijlocii"

Vlad DobreaFonduri Europene / 2 noiembrie 2018

Atragerea fondurilor europene a condus la capitalizarea multor întreprinderi mici şi mijlocii în ţara noas­tră, la crearea de locuri de muncă şi, în final, la creşterea cifrei de afaceri pentru aplicanţii care au accesat fonduri europene, a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General Adjunct, FNGCIMM.

"Prin programul de dezvoltare, aproximativ 800 de blocuri vor fi reabilitate"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / CLAUDIA IONESCU, ADRBI: "Prin programul de dezvoltare, aproximativ 800 de blocuri vor fi reabilitate"

Vlad DobreaFonduri Europene / 2 noiembrie 2018

Colaborarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) cu Ministerul Fondurilor Europene, dar şi cu Ministerul Dezvoltării Regionale este permanentă şi există o susţinere foarte bună şi din partea Ministerului Fondurilor Europene, a declarat Claudia Ionescu, Şeful Departamentului Promovare Regională şi Investiţii din cadrul ADRBI.

"Nu există experţi pregătiţi să sprijine mediul de afaceri în accesarea de fonduri"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / IOLANDA MIHALACHE, PARTNET: "Nu există experţi pregătiţi să sprijine mediul de afaceri în accesarea de fonduri"

Emilia OlescuFonduri Europene / 2 noiembrie 2018

În administraţia publică nu există experţi pregătiţi să sprijine mediul de afaceri în accesarea de fonduri europene, a subliniat Iolanda Mihalache, preşedintele Asociaţiei PartNET. Domnia sa a menţionat: "Programele actuale sunt foarte greu de implementat. Doamna ministru Rovana Plumb a spus că Ministerul Fondurilor Europene este un fel de bancă.

Ziarul BURSA, premiat de CCIB

TOPUL FIRMELOR DIN BUCUREŞTI Ziarul BURSA, premiat de CCIB

F.A.Companii / 2 noiembrie 2018

Ziarul BURSA a fost premiat la categoria "Activităţi de editare a ziarelor", obţinând locul al doilea la categoria "Întreprinderi Mici", în cadrul evenimentului "Topul firmelor din Bucureşti", ediţia a XXV-a, organizat miercuri de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Ţara noastră coordonează Strategia UE pentru Regiunea Dunării

Ţara noastră coordonează Strategia UE pentru Regiunea Dunării

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 2 noiembrie 2018

Finanţarea acordată de UE pentru zona Delta Dunării depăşeşte un miliard de euro, pentru perioada 2014-2020 

România a preluat, ieri, 1 noiembrie, preşedinţia Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). În timpul mandatului de un an, reprezentanţii ţării noastre vor propune alocarea de resurse financiare suplimentare pentru dezvoltarea potenţialului pe care îl are această regiune.

Marele Tudorel Toader s-a făcut de râs

MINISTRUL JUSTIŢIEI ŞI BUMERANGUL LAZĂR Marele Tudorel Toader s-a făcut de râs

George MarinescuPolitică / 2 noiembrie 2018

Ridicolul l-a acoperit pe ministrul justiţiei Tudorel Toa­der. Cel care se erija în cunoscutorul absolut al legis­laţiei a fost incapabil să îl deosebeas­că pe Lazăr de... Lazăr. Felul în care se scufundă în caraghios, acest clovn care este ministru al justiţiei, nu a fost atât de evident pentru toată lumea, de la început. Mai întâi a trebuit să ceară demiterea procurorului general pe baza unei erori grosolane.

Abia acum se vede nivelul lui Tudorel Toader, care a trecut confuzia în raportul de evaluare a lui Augustin Lazăr. Pe baza acestei constatări, abia acum putea evalua la adevărata valoare evaluarea făcută de Tudorel Toader pentru Laura Codruţa Kövesi, evaluare pe care magistraţii CCR au considerat-o carte de căpătâi.

BET - al doilea randament din Uniunea Europeană

PWC ROMÂNIA DUPĂ PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI BET - al doilea randament din Uniunea Europeană

A.I.Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2018

În Europa, valoarea IPO-urilor din trimestrul al treilea al anului s-a ridicat la 3,9 miliarde de euro, cu 53% sub aceeaşi perioadă a lui 2017 

Indicele BET, al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ce include în structura sa cele mai tranzacţionate cincisprezece acţiuni ale pieţei noastre, cu excepţia celor cinci SIF-uri, a avut al doilea cel mai mai ridicat randament (8,5%) dintre toţi indicii pieţelor din Uniunea Europeană (UE), după primele nouă luni ale anului, doar indicele CYMAIN al bursei din Cipru, ce a urcat cu 10,1%, depăşind aprecierea referinţei pieţei noastre, spune Ileana Guţu, Senior Manager, Servicii de evaluare şi analiză economică, PwC România.

Oltchim prelungeşte termenul depunerii ofertelor pentru activele nevândute

PÂNĂ LA 21 NOIEMBRIE Oltchim prelungeşte termenul depunerii ofertelor pentru activele nevândute

A.I.Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2018

Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor angajante pentru pachetele de active rămase nevândute în urma primului proces de vânzare, respectiv Divizia Petrochimică Bradu (Pachetul 8), Instalaţia Anhidridă Ftalică din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 9) şi, parţial, Instalaţia PVC II din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 7), până la data de 21 noiembrie 2018, informează compania printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Învăţământul dual autohton, încurajat de Ambasada Germaniei

Învăţământul dual autohton, încurajat de Ambasada Germaniei

O.D.Internaţional / 2 noiembrie 2018

Lipsa unor specialişti în diverse domenii, tot mai evidentă pe piaţa muncii din ţara noastră, îşi are rădăcinile în problemele pe care le are sistemul de învăţământ dual.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a ţinut o pledoarie pentru dezvoltarea sistemului de învăţământ dual, ca şansă reală pentru viitorul societăţii româneşti. Declaraţiile acestuia au fost făcute la Conferinţa "EduPro Summit #1 - Educator for future", organizată de Ambasada Germaniei la Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Sezonul turistic în Capitală, tras la depou

Sezonul turistic în Capitală, tras la depou

O.D.Companii / 2 noiembrie 2018

Autorităţile au decis că Bucureştiul turistic să treacă la programul de iarnă. Societatea de Transport Bucureşti (STB SA) anunţă închiderea sezonului pentru autobuzele etajate ale liniei turistice cu tarif special Bucharest City Tour. Începând de ieri, pe acelaşi traseu va funcţiona linia urbană cu tarif normal 361.

Un subiect foarte... foarte spinos

Cornel CodiţăEditorial / 2 noiembrie 2018

 Cornel Codiţă

Despre Biserică şi relaţia ei cu politica este vorba. Nu, aşa, în general, ci aici în România. Mai zilele trecute, presa de la noi a fost "penetrată", pe nepusă masă, de interesul pentru disensiunile din sînul castei înalţilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, teatrul principal fiind Mitropolia Moldovei, privind...... Ei, nu îţi vine să crezi, prea uşor....ecumenismul!!! O chestiune de doctrină este o chestiune de doctrină şi, în sînul BOR, ea are rezolvări instituţionale clare, lipsite de orice ambiguitate, încărcate de autoritatea necesară rezoluţiei. După care nu mai încape nici cîrteală, nici nesupunere. Cum de s-a ajuns la acte de răzvrătire ierarhică şi la "păruială" între înalt preacucernicele bărbi, ba încă una publică?!! Este, desigur, un semn, iar semnificaţia semnelor nu poate fi desluşită, fără referenţial. Cum nici "politica" şi nici "biserica" nu sunt deloc interesate să arate public această faţă a obrazului lor, nu este de mirare că tema se află rar, foarte rar, sub reflectorul presei, de regulă fragmentar, astfel încît contextul, imaginea de ansamblu să rămînă mereu invizibile, nedecelabile.  Să o luăm deci, din aproape...în aproape.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 02 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER 02 Octombrie 2018

Macroeconomie / 2 noiembrie 2018

Preţurile de consum din Elveţia şi-au accelerat uşor creşterea anuală în octombrie 2018, până la 1,1%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

Transfer cu 4,3% din Transelectrica

BVB Transfer cu 4,3% din Transelectrica

A.I.Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2018

Circa 80% din rulajul şedinţei de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost dat de o trazacţie de tip "deal" cu acţiunile Transelectrica (TEL), cele 3,18 milioane de acţiuni trasferate la preţul unitar de 22,5...

OPINII Morala exitului FP de la Engie

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 2 noiembrie 2018

Am aflat că Fondul Proprietatea îşi convoacă acţionarii la sfârşitul lunii noiembrie pentru a decide privind demararea unei oferte publice pentru pachetul de 12% pe care Fondul îl deţine la ENGIE România. Este o premieră pentru FP, până acum...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo