DUPĂ RETRAGEREA REPSOL DIN ACORD, OMV Petrom devine unic titular şi operator a patru perimetre de explorare onshore

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 noiembrie 2018

OMV Petrom devine unic titular şi operator a patru perimetre de explorare onshore

OMV Petrom devine unic titular şi operator pentru patru perimetre de explorare onshore pe care le deţinea împreună cu Repsol, aceasta din urmă a decis să se retragă din aceste concesiuni, arată un comunicat al OMV Petrom.

Comunicatul notează: "Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat preluarea de către OMV Petrom a participaţiei deţinute de Repsol în patru acorduri de explorare onshore. După aprobarea ANRM, OMV Petrom devine unic titular şi operator al perimetrelor de explorare V Băicoi, VII Târgovişte, XII Piteşti şi XIII Târgu Jiu. Acordurile de farm-out au fost încheiate în 2013, OMV Petrom fiind operator şi deţinătorul unei participaţii de 51%, în timp ce Repsol a deţinut o participaţie de 49%".

Potrivit companiei, în trimestrul doi din 2018 Repsol a informat OMV Petrom despre intenţia sa de a se retrage din aceste concesiuni, astfel că părţile au ajuns la un acord condiţionat de aprobarea autorităţilor.

OMV Petrom a transmis că va continua proiectele în derulare şi va prelua angajamentele din cadrul acordurilor de concesiune.

"Investiţiile realizate, până acum, în cadrul acestor asocieri în baza acordurilor de exploatare în participaţie se ridică la peste 200 de milioane de dolari şi includ achiziţia de date 2D şi 3D, precum şi forajul a două sonde complexe de mare adâncime şi cu presiune ridicată. În prezent, o a treia sondă de explorare este in foraj, la o adâncime de sub 5.000m", mai arată comunicatul.

Producţia anuală de ţiţei şi gaze a OMV Petrom se ridica, anul trecut, la aproximativ 61 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 789 benzinării, la sfârşitul lui septembrie 2018, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Taxele, impozitele şi dividendele plătite de către companie, în perioada 2005-2017, însumează circa 25,5 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb