CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / GHEORGHE LĂPĂDAT, FNGCIMM: "Atragerea fondurilor europene a condus la capitalizarea multor întreprinderi mici şi mijlocii"

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 2 noiembrie 2018

"Atragerea fondurilor europene a condus la capitalizarea multor întreprinderi mici şi mijlocii"

Atragerea fondurilor europene a condus la capitalizarea multor întreprinderi mici şi mijlocii în ţara noas­tră, la crearea de locuri de muncă şi, în final, la creşterea cifrei de afaceri pentru aplicanţii care au accesat fonduri europene, a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General Adjunct, FNGCIMM.

Acesta a precizat că Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este prezent pe piaţa financiar bancară din România începând cu anul 2001: "Importanţa înfiinţării instituţionale a fost determinată de un studiu de fezabilitate efectuat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, la acel moment în calitate de consultant al Ministerului Economiei".

Domnia sa a explicat că FNGCIMM susţine accesul la finanţare atât pentru creditele pentru capital de lucru, cât şi pentru finanţările destinate dezvoltării, Fondul având parteneriat cu un număr de 23 de instituţii de credit şi convenţii de colaborare cu Fondul Român de Contragarantare.

Gheorghe Lăpădat susţine: "Garanţiile financiare complementare pe care le abordăm sunt din surse proprii, având un capital social de aproximativ 900 de milioane de lei, dar şi din surse din administrare, acordate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale".

Directorul General Adjunct al FNGCIMM a declarat că, din anul 2010 şi până în prezent, au fost emise 3350 de garanţii, susţinând tot atâtea proiecte.

Domnia sa a declarat: "În ceea ce priveşte susţinerea aplicanţilor care au semnate contracte de finanţare cu autorităţile contractante sau autorităţile de management, oferim garanţii pentru toate tipurile de programe de finanţare destinate sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii şi, în special începând cu anul 2010, ne-am implicat în susţinerea accesării fondurilor derulate prin programul naţional de dezvoltare rurală. În acest sens, din anul 2010 până în prezent, am emis 3350 de garanţii, susţinând tot atâtea proiecte, cu o valoare de 4,8 miliarde de lei. Aceste proiecte au în componenţă infrastructura rutieră, educaţională, socială şi proiecte pentru alimentare cu apă. De asemenea, principalii beneficiari sunt comunele şi oraşele, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, organismele de drept public, grupurile de acţiune locală etc.".

Conform domnului Lăpădat, FNGCIMM garantează atât componenta de avans, cât şi componenta de credit bancar, pentru aplicanţii care au semnate contracte de finanţare prin intermediul Programului Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime.

Domnia sa a precizat: "O colaborare deosebită, iniţiată prin intermediul Ministerului Agriculturii, o avem cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, unde emitem direct garanţii la beneficiarii publici. De asemenea, pentru proiectele şi pentru aplicanţii care au semnate contracte de finanţare prin intermediul Programului Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime, garantăm atât componenta de avans, cât şi componenta de credit bancar. Astfel, a devenit pentru noi o prioritate dialogul permanent cu aceas­tă categorie de beneficiari".

Pentru finalul acestui an ne-am propus să oferim potenţialilor noştri clienţi produse de garantare dedicate în special pentru accesarea resurselor de finanţare care au în componenţă fonduri europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb