TOPUL FIRMELOR DIN BUCUREŞTI Ziarul BURSA, premiat de CCIB

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 2 noiembrie 2018

Ziarul BURSA, premiat de CCIB

Ziarul BURSA a fost premiat la categoria "Activităţi de editare a ziarelor", obţinând locul al doilea la categoria "Întreprinderi Mici", în cadrul evenimentului "Topul firmelor din Bucureşti", ediţia a XXV-a, organizat miercuri de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Potrivit reprezentanţilor CCIB, laureaţii topului au fost desemnaţi în baza unei metodologii severe şi complexe, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral.

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei, a declarat, în deschiderea evenimentului: "Urmându-şi tradiţia de iniţiator al instituţiilor economiei româ­neşti moderne, Camera bucureşteană premiază de un sfert de veac consecvenţa dezvoltării şi contribuţia la construirea unui ţesut economic complex, cu impact măsurabil asupra evoluţiei ecosistemului economie-societate. Dincolo de reprezentarea intereselor comunităţii de afaceri şi de obiectivele noastre generale, ne-am asumat încă un rol important. Acela de a face cunoscute proiecte, idei de afaceri, stiluri de management care să inspire şi să motiveze noul val de antreprenori, antreprenori care să ducă economia româ­nească cu un pas în faţă şi să contribuie la reducerea decalajelor faţă de economiile vestice".

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 130.653 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2017, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 41.987 firme, adică 32,1% din total. Dintre acestea, Camera bucureşteană a premiat 6.922 firme, adică 16,5% din totalul firmelor considerate eligibile. În vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, firmele câştigătoare au fost structurate pe şapte domenii de activitate: cercetare-dezvoltare şi high tech; industrie; construcţii; servicii; comerţ; turism; agricultură, pescuit, piscicultură şi, în cadrul fiecărui domeniu, pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi, potrivit reprezentanţilor CCIB.

Aceştia au mai adăugat: "Important de subliniat este faptul că dintre cele 6.922 firme premiate de Camera bucureşteană 3.380 de firme au intrat şi în Topul naţional, reprezentând 27% din totalul companiilor premiate la nivelul întregii ţări. Datele statistice indică faptul că 54% dintre entităţile premiate la nivel naţional la domeniul cercetare-dezvoltare şi high tech provin din Capitală, ca de altfel şi 40% din companiile ce activează în turism, 37% dintre laureaţii din domeniul servicii şi 34% din comerţ".

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de CCIB activează în domeniul serviciilor (2,379 firme, 34% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (1,973 de companii, 29% din total) şi de cele cu profit industrial (1,384 firme, 20% din total).

La ceremonia de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii bucureştene, personalităţi de prim-plan din spaţiul economic, academic şi diplomatic din Româ­nia, membri ai Guvernului, oficialităţi de la nivelul Instituţiei Prefectului, primăriilor de sector şi organizaţii neguvernamentale - asociaţii profesionale, camere de comerţ şi organizaţii patronale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb