BVB Tranzacţiile cu titluri "Rompetrol Rafinare" au reprezentat jumătate din valoare bursei

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 aprilie 2004

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată printr-o lichiditate în creştere comparativ cu ultimele zile, valoarea totală a tranzacţiilor fiind de 60,5 miliarde de lei. Cele mai lichide au fost acţiunile "Rompetrol Rafinare", valoarea transferurilor efectuate cu acestea reprezentînd jumătate din totalul bursei. În jurul orei 13:00, acţiunile RRC au fost oprite de la tranzacţionare, întrucît compania a convocat AGA pentru data de 29 aprilie. Acţiunile RRC au fost tranzacţionate la preţul de 458 lei/acţiune, cu 14,8% mai mare decît nivelul de miercuri.

Brokerii consideră că lichiditatea crescută, în condiţiile în care au fost oprite de la tranzacţionare titlurile mai multor societăţi, se datorează faptului că investitorii şi-au marcat profiturile pentru acţiunile pe care le deţin şi se orientează spre titluri care pot genera venituri în perioada următoare.

"Impact" Bucureşti

Evoluţia cursului titlurilor IMP s-a înscris joi pe un trend uşor descrescător, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost tranzacţionate peste 1,2 milioane de acţiuni în valoare de 6 miliarde de lei. Brokerii consideră că lichiditatea ridicată se datorează faptului că posesorii de acţiuni IMP au preferat să vîndă o parte din portofoliu pentru a achiziţiona titluri RRC.

SIF "Moldova"

Cursul titlurillor SIF2 a înregistrat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri o apreciere de 3,1%, pe fondul unei valori ridicate a tranzacţiilor, de 4,1 miliarde de lei. Brokerii consideră că, la baza interesului în creştere pe care îl manifestă investitorii faţă de titlurile SIF, se află informaţiile cu privire la posibilitatea majorării cotei maxime de participare la capitalul social al SIF-urilor la 1%.

"Azomureş" Tîrgu Mureş

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni AZO a atins ieri nivelul de 1,9 miliarde de lei, pe fondul unei reveniri a cursului. Ultima tranzacţie a fost realizată la preţul de 3.350 lei/acţiune, în creştere cu 3,1% faţă de şedinţa anterioară. Brokerii consideră că scăderea de miercuri a preţului acţiunilor a fost de natură speculativă, interesul pentru aceste titluri fiind în continuare ridicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb