Cabot Transfer Pricing câştigă o contestaţie împotriva unei decizii de impunere în valoare de 1 milion de lei

F.D.
Companii / 11 decembrie 2023

Cabot Transfer Pricing câştigă o contestaţie împotriva unei decizii de impunere în valoare de 1 milion de lei

Cabot Transfer Pricing câştigă o contestaţie împotriva unei decizii de impunere de 1 milion de lei primite de un producător de mobilă în urma unei inspecţii fiscale, decizie care atrăgea după sine atât ajustări majore ale veniturilor realizate din vânzarea de mobilier către proprii afiliaţi rezidenţi, precum şi ajustări ale TVA aferent, conform unui comunicat de presă al companiei.

Inspectorii fiscali care au efectuat controlul au considerat că societatea în cauză - producătorul de mobilă - nu a aplicat prevederile contractuale aferente contractelor intra-grup şi nu a ajustat preţurile de vânzare marfă cu eventualele creşteri de preţuri cu materia primă, ajustând pe cale de consecinţă veniturile intra-grup ale societăţii. Decizia curentă a fost bazată pe un procent de ajustare stabilit într-o inspecţie anterioară la acelaşi contribuabil, necontestată la acel moment. Mai mult, inspecţia fiscală a decis şi colectarea TVA la veniturile stabilite suplimentar.

În urma argumentaţiei puse la dispoziţie de Cabot Transfer Pricing, organul de soluţionare a contestaţiilor a motivat desfiinţarea în totalitate a deciziei de impunere a inspecţiei fiscale în ceea ce priveşte TVA colectat, precum şi desfiinţarea parţială a deciziei privind modificarea bazei de impunere ca urmare a ajustării veniturilor intra-grup. Argumentaţia Cabot a subliniat următoarele aspecte, şi anume:

faptul că petentul nu a contestat decizia de impunere anterioară (privind aceeaşi speţă) nu constituie un motiv pentru care organele de inspecţie fiscală să procedeze la ajustarea veniturilor din exploatare conform actelor administrative fiscale emise anterior,

în circumstanţa în care contractele intra-grup nu prevăd o cotă anume cu care să fie majorate preţurile intra-grup, organul de soluţionare reţine că ajustarea veniturilor nu a fost efectuată ca urmare a analizării dosarului preţurilor de transfer, drept urmare colectarea de TVA aferent tranzacţiilor intra-grup nu se justifică,

însăşi abordarea organelor de inspecţie fiscală nu a fost unitară, respectiv au ajustat doar veniturile intra-grup aferente anilor în care societatea a înregistrat pierdere.

Echipa Cabot Transfer Pricing care a asistat la control şi a ranversat cu succes decizia inspecţiei fiscale este formată din Alina Andrei, Partener şi Cristina Săulescu, Partener.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb