CAF ia notă de decizia CNSC privind licitaţia Metrorex

Elena Deacu
Companii / 29 aprilie 2015

Câştigătorul desemnat al licitaţiei organizate de Metrorex pentru achiziţia garniturilor de tren pentru Magistrala 5, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A (CAF), ia notă de decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) de a suspenda soluţionarea contestaţiilor depuse de doi participanţi la licitaţie, până la finalizarea cercetărilor în această cauză.

Licitaţia organizată de Metrorex pentru achiziţionarea unui număr de 51 de trenuri de metrou de la producătorul spaniol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), a fost blocată, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis suspendarea soluţionării contestaţiilor depuse de societăţile Alstom şi Astra Vagoane cu privire la derularea acestei proceduri, până când autorităţile statului nu vor pronunţa o hotărâre definitivă în cercetarea în cauză, derulată de DNA.

Referindu-se la informaţiile apărute în presă privind o presupusă alterare a procedurii de achiziţie publică, reprezentanţii companiei spaniole au declarat: "CAF nu poate să comenteze procedura judiciară aflată în derulare. Aşteptăm cu încredere finalizarea cercetărilor în acest caz şi încheierea procesului de soluţionare a contestaţiilor şi ne exprimăm deplina disponibilitate de a coopera cu autorităţile române în vederea clarificării oricăror suspiciuni legate de procedura de achiziţie publică."

"Compania noastră operează, în toată lumea, în concordanţă cu un cod de conduită care prevede reguli foarte stricte referitoare la raporturile dintre angajaţii CAF şi reprezentanţii instituţiilor publice. Regulile noastre impun angajaţilor să se conformeze întrutotul cu legile statului în care îşi desfăşoară activitatea. Este interzisă oferirea de beneficii reprezentanţilor instituţiilor publice, în afara practicilor comerciale uzuale permise de legile în vigoare şi utilizate de toate companiile din industrie", a subliniat compania spaniolă, arătând că regulile pentru angajaţi sunt disponibile public.

DNA cercetează în prezent anumite secţiuni ale licitaţiei privind achiziţia celor 51 de trenuri de la CAF, destinate transportului bucureştenilor pe Magistrala 5, Drumul Taberei - Pantelimon.

Metrorex precizează: "În data de 24.04.2015, prin adresa nr. 3433-352,357/C6/24.04.2015, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a comunicat Metrorex Decizia nr. 75s/C6/352, 357/24.04.2015 cu privire la procedura de achiziţie a 51 de trenuri de metrou, prin care a decis suspendarea soluţionării contestaţiilor depuse de către SC Alstom SA şi de către SC Astra Vagoane SA, în contradictoriu cu SC Metrorex SA până când autorităţile statului vor pronunţa o hotărâre definitivă în cercetarea ce se afla în derulare".

Potrivit reprezentanţilor Metrorex, acest lucru înseamnă că până când nu va exista o hotărâre definitivă dată de autorităţi în cazul cercetării derulate de DNA referitor la licitaţia organizată în vederea achiziţionării celor 51 de garnituri de metrou de la CAF, compania nu poate să deruleze contractul respectiv, acesta fiind, practic, suspendat.

Totodată, prin aceeaşi decizie, CNSC a respins cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulată de Metrorex.

"În consecinţă, Metrorex va proceda la publicarea în SEAP a Deciziei nr. 75s/C6/352, 357 din data de 24.04.2015", se precizează în comunicatul companiei.

Pe 23 şi 24 martie 2015, societăţile Alstom şi Astra Vagoane, au depus contestaţii la procedura de licitaţie deschisă având ca obiect achiziţia a 51 de trenuri pentru Magistrala 5 de metrou, potrivit Agerpres.

Conform Metrorex, procedura de licitaţie deschisă, organizată pentru achiziţionarea de "Trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5, Drumul Taberei - Pantelimon" se înscrie "între acţiunile SC Metrorex SA orientate în scopul punerii în funcţiune a unui nou obiectiv de investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea reţelei de metrou din Bucureşti, respectiv "Magistrala 5 de metrou - Drumul Taberei - Pantelimon".

În contextul absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune, SC Metrorex SA a întreprins demersurile necesare în vederea includerii obiectivului de investiţii Magistrala 5 de metrou, inclusiv achiziţia materialului rulant aferent acestei magistrale, în rândul obiectivelor cu finanţare asigurată din fonduri externe nerambursabile, respectiv Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 - 2013 şi Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 - 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb