Cafeaua este o ştiinţă practicată cu răspundere la Nestle

G.D.
Companii / 31 ianuarie 2023

Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestle Professional

Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestle Professional

Cea mai populară băutură din lume şi a doua cea mai comercializată marfă pe glob, după petrol, este cafeaua, iar Europa este cel mai mare importator - cumva normal, dacă ne gândim că cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, Nestle, îşi are originile pe vechiul continent, conform unui comunicat remis redacţiei. Practic, peste 14% din cafeaua consumată în întreaga lume este NESCAFÉ.

Potrivit sursei citate, un volum uriaş de muncă, investiţii de miliarde de euro în agricultură sustenabilă şi aproape 50 de ani de cercetări ştiinţifice sunt trei ingrediente pe care nu le simţi atunci când bei o ceaşcă de NESCAFÉ, acasă sau la cafenea, cu sau fără zahăr. Sunt nu mai puţin de 15 etape distincte între momentul culegerii fructului de cafea şi cel în care ajungi că sorbi din nectarul negru, care se pot întinde pe cel puţin jumătate de an de la recoltare, în funcţie de foarte multe elemente, de la prelucrare şi stocare, la transport şi depozitare, şi aşa mai departe.

Pentru a asigura culturi echitabile şi sustenabile în cât mai multe arealuri de provenienţă a cafelei, Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, a lansat în 2010 un program ambiţios de sprijinire a fermierilor de cafea. Între 2010 şi 2020, în cadrul NESCAFÉ Plan, au fost livraţi 235 de milioane de puieţi de arbore de cafea din soiuri altoite şi care au generat un consum de apă cu 53% mai mic - necesită mai puţine irigaţii.

Performanţa a fost posibilă datorită progreselor de la centrul de cercetare din Tours, Franţa, unde Nestle derulează teste cu 26 de soiuri Arabica şi 72 Robusta, din diferite arealuri geografice, pentru a crea altoi mai rezistenţi la boli, paraziţi şi schimbările climaterice.

Aceste soiuri au capacitatea de a genera recolte cu 25% până la 100% mai mari, în funcţie de condiţiile locale, cu un consum de apă mult diminuat. De exemplu, un proiect de cercetare multianual cofinanţat de Nestle a relevat că este suficient un consum de apă cu 60% mai mic (de la 1.000 de litri la 400 de litri) per arbore de cafea, folosind metode moderne. Această economie a condus la un consum de energie mai mic, pentru pomparea apei, şi la o reducere cu 53% a consumului de apă pentru irigarea plantaţiilor de cafea susţinute de Nestle, din 2010 până în 2020.

Peste 700.000 de fermieri de cafea din 15 ţări din America Latină şi de Sud, Africa, Asia şi Indochina, au beneficiat de sprijinul Nestle pentru a dezvolta recolte mai eficiente din toate punctele de vedere. În consecinţă, În 2020, 75% din cafeaua NESCAFÉ avea surse perfect trasabile, ceea ce înseamnă o transparenţă a traseului bobului de cafea de la fermă până în depozitele companiei. Planul este ca 100% din boabele de cafea folosite de Nestle să fie trasabile până în 2025.

"Credem foarte mult în motto-ul nostru Good Food,Good Life care stă la baza parteneriatelor pe care le avem cu companii de toate formele şi dimensiunile. Prin tot ceea ce facem căutăm să le oferim clienţilor şi partenerilor noştri din diferite segmente ale canalului out of home (HoReca, office & industry, retail-convenience) produse şi servicii de cea mai bună calitate, relevante pentru piaţă, pentru consumatorul final. Un mix de elemente care puse împreună converg către scopul final şi anume acela de a oferi consumatorilor garanţia unei experienţe de calitate. Sustenabilitatea este o componentă foarte importantă a acestui mix, iar în acest sens cafeaua NESCAFÉ pe care-o folosim în România, pentru produsele dedicate Nestle Professional, provine din surse 100% perfect trasabile, acest lucru însemnând controlul calităţii şi provenienţei acesteia pe întregul traseu al boabelor de cafea, de la fermier până la noi, prin tot sistemul logistic mondial", spune Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestle Professional.

Trasabilitatea materiei prime este de o importanţă crucială pentru calitatea produsului finit, dar şi pentru certificarea provenienţei şi modului de cultivare şi recoltare a cafelei, din surse sigure din punct de vedere al siguranţei alimentare.

În 20 dintre fabricile NESCAFÉ din întreaga lume, Nestle foloseşte zaţul de cafea uzat pe post de biocombustibil, economisind astfel 555.000 de barili de petrol pe an, adică echivalentul unei emisii anuale de 195.000 de tone de dioxid de carbon.

În toată lumea, 125 de milioane de oameni din 22 de ţări din America Latină şi de Sud, Africa, Asia şi Indochina, trăiesc din cultivarea cafelei în 12,5 milioane de ferme care au o suprafaţă medie de până la două hectare, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb