Călin Popescu-Tăriceanu, audiat în Comisia juridică

E.M.
Politică / 27 noiembrie 2018

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Tăriceanu, despre întârzierea numirii unor miniştri: Este îndreptăţită formularea unei acţiuni la Curtea Constituţională

"Demersul mi se pare că este corect (...), am această experienţă din perioada când eram premier şi preşedinte era altcineva. În astfel de situaţii, preşedintele lua imediat decizia de a semna decretul de revocare a miniştrilor care erau propuşi spre revocare des prim-ministru. Este dreptul exclusiv suveran al premierului să hotărască cu cine lucrează şi cu cine nu lucrează, pentru ca el primeşte votul de învestitură asupra întregii echipe şi poartă responsabilitatea. Întârzierea semnării decretelor de revocare şi numirea altor miniştri încalcă principiul colaborării loiale şi sigur că este îndreptăţită formularea unei acţiuni la Curtea Constituţională", a afirmat, marţi, Tăriceanu, la Senat.

El susţine că interesul tuturor ar fi "ca ministerele, toate entităţile administraţiei centrale să funcţioneze cât mai bine şi pentru cetăţeni".

"Nu se transformă chestiunea asta într-un subiect de dispută politică. Putem să avem n subiecte de dispută politică care să nu afecteze funcţionarea în bune condiţii a Guvernului şi care se răsfrânge negativ asupra cetăţenilor. Astfel de acţiuni paralizează activitatea Guvernului sau ministerul din cauză. Ştiţi bine ce se întâmplă! Toţi funcţionarii lasă pixul jos, nu mai semnează nimeni nimic, stau jos şi aşteaptă toţi să vadă ce se întâmplă. (...) Cei care sunt chemaţi să îşi îndeplinească prerogativele, dacă nu ştiu lucrurile, atunci sigur că e grav şi trebuie grăbiţi în acest mod prin sesizarea CCR", a adăugat Tăriceanu.

--------

Actualizare - Tăriceanu: "Aşa-zisul demers al procurorilor are scopul să mă intimideze"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi că "aşa-zisul demers" al procurorilor, materializat într-un referat transmis Parlamentului pentru presupuse fapte de corupţie, are scopul de a-l intimida şi a afirmat că nu abandonează lupta pe care a început-o "pentru o justiţie corectă".

El a adăugat că nu îl intimidează acest demers.

"Primul lucru pe care doresc să-l subliniez este că acest aşa-zisul demers al procurorilor, materializat într-un referat transmis Parlamentului pentru presupuse fapte de corupţie, are un scop bine definit, şi anume să mă intimideze pe mine şi pe cei care doresc să mă urmeze în această luptă pe care am declanşat-o cu patru ani în urmă, pentru a semnala excesele şi gravele abuzuri care s-au petrecut în justiţia din România. Nu mă intimidează acestei lucruri, acest demers, nu abandonez lupta pe care am început-o şi pe care o voi duce mai departe pentru o justiţie corectă, care să se bazeze pe lege şi numai pe lege. Al doilea lucru este că voi continua demersurile pe care le-am întreprins împreună cu colegii mei pentru reformarea justiţiei", a afirmat Tăriceanu, după audierea sa la Comisia juridică, conform Agerpres.

El a adăugat că demersul procurorilor are "un efect pervers pentru că el instalează neîncrederea în instituţii şi acesta e lucrul cel mai grav".

------

Actualizare - Cazanciuc: Marţea viitoare vom vota cu privire la cererea DNA în cazul lui Tăriceanu

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunţat că marţea viitoare senatorii jurişti vor da un vot cu privire la cererea de începere a urmării penale formulată în cazul preşedintelui Camerei Superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"În cadrul acestei proceduri, în care Senatul este titularul cererii de urmărire penală, audierea senatorului este obligatorie. Azi am făcut acest lucru, am procedat la audierea obligatorie a domnului Tăriceanu, pentru a putea formula mai departe o propunere Biroului permanent şi plenului Senatului. Convingerea fiecărui membru al Comisiei juridice trebuie formulată în sensul de a decide în final dacă Senatul formulează sau nu o cerere de urmărire penală. Întregul dialog de astăzi în acest sens a fost purtat. Rămâne ca în şedinţa comisiei de marţi, peste o săptămână, să supunem dezbaterii întregul material probator, ţinând cont de ceea ce a fost astăzi, de ceea ce vom primi ca note scrise şi tot marţi vom da un vot cu privire la cererea formulată de Parchet", a spus astăzi Cazanciuc după audierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în Comisia juridică.

Audierea lui Tăriceanu a durat aproximativ o oră.

------

Actualizare : Tăriceanu, prezent la Comisia juridică pentru audiere

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a ajuns, astăzi la Comisia juridică pentru audierea în cazul solicitării DNA de încuviinţare a urmăririi sale penale.

Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie.

------

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat încuviinţarea urmăririi penale, va fi audiat astăzi începând cu ora 10:00, în Comisia juridică.

Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie.

Călin Popescu-Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din el preşedintele Senatului a afirmat că acesta "nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri", potrivit Agerpres.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, în urmă cu două săptămâni, solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului.

Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum eee???? Parlamentul : JUDECĂ sau LEGIFEREAZĂ !!!!....bla.....bla.....bla... .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb