Producătorul român de apă de izvor, Calipso, a investit în primele luni din 2017, un sfert din bugetul planificat pentru acest an, reducând consumului de ambalaj cu aproximativ 60 tone pe an, precizează un comunicat al companiei remis Redacţiei.
Calipso a urmat, în luna februarie, planul de investiţii început în 2016 pentru tehnologizarea şi eficientizarea capacităţii de producţie şi reducerea cantităţii de plastic folosit la îmbuteliere.
Daciana Siderache, director general al Calipso, a afirmat :"Ne-am propus la începutul anului să ne concentrăm pe modernizare, eficientizare şi reducerea amprentei de mediu. Bugetul este unul ambiţios, de cel puţin 2 milioane de euro. Deja am alocat un sfert din acesta achiziţionării unei maşini de baxare de ultimă generaţie şi cu siguranţă nu ne vom opri aici".
De asemenea, directorul general al Calipso a adăugat că "în piaţă, se face tot mai mare focus pe puritatea apei, cantiatea de nitriţi sau reziduul fix".
Potrivit comunicatului, cele mai importante coordonate în analiza apei o reprezintă reziduul fix, cantitatea de nitriţi şi Ph-ul. Conform reglementărilor în vigoare, la noi în ţară, o apă minerală este bună de băut dacă reziduul fix este mai mic de 500 mg/l, iar Ph-ul trebuie să fie cât mai apropiat de Ph-ul corpului uman.
Daciana Siderache a declarat: "Aceste caracteristici ale apei încep să fie cunoscute şi dezbătute de către consumatori şi este un lucru îmbucurător. Credem că este de datoria noatră, ca producători şi îmbuteliatori de ape , să încurajăm educaţia şi informarea consumatorului cu privire la apa pe care o bea".
Apa de izvor Calipso este extrasă dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime, în Codrii Vlăsiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2017, 18:49)
Apa Calipso este prezenta pe masa familiei mele de cativa ani, imi place gustul ei de apa adevarata de izvor pe care o beam la bunica cand eram copil.