Căminele studenţeşti aşteaptă fonduri de la stat

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 17 august 2004

Studenţii din patru universităţi de stat ieşene riscă să locuiască în noul an şcolar în aceleaşi condiţii insalubre ca şi cele din anii anteriori, informează Rompres. Patru din cele şase universităţi ieşene i-au solicitat subprefectului Corneliu Rusu Banu să intervină pe lîngă Guvern, pentru alocarea a 49 miliarde de lei, necesare reabilitării căminelor din campusurile studenţeşti.

"Am fost rugat să trimit o solicitare către Guvern pentru a aloca fonduri căminelor din campusurile studenţeşti. Cei de la Universitatea de Medicină şi farmacie Grigore T. Popa au spus că au din fondurile proprii 2,5 miliarde de lei, dar că mai au nevoie de 20 miliarde de lei pentru a aduce cele 13 cămine la parametri normali. La fel au făcut şi cei de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, care pentru 13 cămine, unde pot fi cazaţi 5.500 de studenţi, au nevoie de 8,7 miliarde de lei, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare în care universitatea a investit deja 9 miliarde de lei. Rectorul de la Universitatea de Agronomie Ioan Ionescu de la Brad a solicitat 3,8 miliarde, ei avînd din bugetul propriu doar 900 milioane de lei. Cea mai grea situaţie este la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, care are nevoie de 17 miliarde de lei, pînă acum fiind investiţi din vistieria proprie 16 miliarde de lei", a declarat Corneliu Rusu Banu.

Pentru ca aceste să sume să fie decontate este nevoie de o hotărîre guvernamentală, iar banii să fie trimişi pînă la sfîrşitul acestei săptămîni.

Menţionăm că în Iaşi sunt 51 de cămine studenţeşti care aparţin celor patru universităţi, unde sunt cazaţi, oficial, aproximativ 20.000 de studenţi. Cel mai mare complex studenţesc din Iaşi, dar şi din ţară este complexul Tudor Vladimirescu, care aparţine Universităţii tehnice Gheorghe Asachi. Aici sunt amplasate cele mai multe cămine, 21 la număr, în care pot locui, oficial, peste 7.000 de studenţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb