Camionul electric Mercedes-Benz eActros intră în operaţiunile curente ale Step One Spedition şi PENNY România

G.D.
Companii / 7 decembrie 2022

Camionul electric Mercedes-Benz eActros intră în operaţiunile curente ale Step One Spedition şi PENNY România

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pune la dispoziţia companiei Step One Spedition un camion electric eActros 300 pentru a fi testat în condiţii reale de trafic sau, altfel spus, în cadrul operaţiunilor de distribuţie ale PENNY România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, specializată în transportul door-to-door pentru clienţi din piaţa de retail şi FMCG, compania Step One Spedition a început testele cu eActros în luna noiembrie, imediat după sosirea în ţară a primului eActros. Operaţiunile de distribuţie se desfăşoară la nivelul lanţului de magazine PENNY din Bucureşti şi zonele limitrofe.

Primul autocamion eActros 300 ajuns în România are masa maximă autorizată de 19 tone şi poate atinge o viteză de până la 89 km/h. Acesta dispune de trei pachete de baterii, fiecare cu o capacitate de 112 kWh, ce asigură o autonomie de până la 300 de kilometri. Camionul propulsat cu motoare electrice poate fi încărcat cu staţie cu putere de până la 160 kW, iar cele trei pachete de baterii au nevoie de puţin peste o oră pentru a fi încărcate de la 20% la 80%, la o staţie standard de încărcare rapidă, la o intensitate de 400 A.

"Aşa cum am promis, primele camioane electrice Mercedes-Benz eActros au pornit la treabă şi în România. Suntem bucuroşi că am oferit companiei Step One Spedition, unul dintre furnizorii inovatori de servicii de transport din ţara noastră şi partenerul nostru pe termen lung, primul nostru autocamion propulsat de motoare electrice. Primele evaluări confirmă deja performanţa ridicată a modelului eActros, fapt ce ne conferă încredere în produs şi succesul parteneriatului cu Step One Spedition si PENNY România pe drumul către transportul cu emisii zero", a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania.

Integrarea transportului sustenabil în cadrul operaţiunilor curente ale PENNY România este un un element esenţial în implementarea strategiei companiei de reducere a amprentei de carbon prin adoptarea transportului sustenabil. Astfel, "este o mare realizare pentru noi să luăm parte la această premieră şi să introducem în operaţiunile noastre primul camion electric Mercedes-Benz eActros ajuns în România. Transportul sustenabil este următorul pas din strategia noastră privind reducerea amprentei de carbon şi a impactului pe care transportul clasic îl are asupra mediului înconjurător. Vom continua să facem toate demersurile necesare pentru a dezvolta cât mai mult transportul sustenabil la nivelul întregii companii. Le mulţumim celor de la Step One Spedition şi Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pentru că au ales să demarăm împreună acest parteneriat pentru un viitor mai bun", a declarat Marek Dolezal, COO PENNY România.

Companie de transport marfă cu capital integral românesc, fondată în anul 2009, Step One Spedition deţine în prezent o flotă de aproximativ 150 camioane specializate pentru transportul de produse alimentare cu temperatură controlată şi ambientală, pentru a satisface cerinţele de distribuţie naţională a marilor retaileri, la cele mai înalte standarde de calitate. Portofoliul companiei numară branduri de renume din piaţa de retail şi FMCG din Romania, subliniază sursa citată.

Step One Spedition acordă o atenţie deosebită transportului sustenabil şi implementează permanent măsuri de reducere a impactului semnificativ asupra mediului pe care segmentul de transport îl generează. Printre acestea se numară: achiziţia exclusivă a autotractoarelor Euro 6, care sunt reînnoite la 4 ani cu modele de ultimă generaţie, implementarea programelor de optimizare a curselor pentru diminuarea numărului de kilometri fără încărcătură sau utilizarea eficientă a camioanelor pentru reducerea consumului de combustibil cu efect direct asupra reducerii amprentei de carbon.

Astfel, "asistăm astăzi la un moment istoric pentru compania Step One Spedition. Fără doar şi poate, ca orice acţiune de pionierat, introducerea primului camion electric în flota noastră de transport este o provocare dar şi o bucurie pentru că realizam un prim pas spre tranziţia către autovehicule nepoluante, proces ce face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen mediu şi lung", a declarat Bogdan Dragomir, managerul companiei Step One Spedition.

După primele săptămâni de testare a camionului, Step One Spedition confirmă operarea facilă a camionului electric, procesul de încărcare rapid şi simplu datorită staţiei mobile furnizate împreună cu vehiculul, precum şi un confort la condus net superior, declarat de şoferii care realizează cursele cu eActros. De asemenea, autonomia bateriilor atinge nivelurile declarate de producător, respectiv 300 km pentru modelul cu trei pachete de baterii, asa cum este camionul utilizat în operaţiunile de aprovizionare ale magazinelor PENNY Romania.

eActros 300 activează în flota Step One Spedition pe rute din Bucureşti şi zone limitrofe şi urmează să fie testat în operaţiunile curente ale mai multor clienţi de-ai săi.

"Ne dorim ca prin utilizarea acestui camion electric să stimulăm interesul clientilor noştri de a promova acest tip de transport şi de a înlesni trecerea de la transportul convenţional la cel verde. În acelaşi timp, considerăm că este necesară realizarea unui efort comun, susţinut şi prin implicarea autorităţilor în vederea susţinerii tranziţiei de la diesel către autovehicule cu sisteme de propulsive alternativă, nepoluante" a adăugat Bogdan Dragomir, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb