Canada a revenit la negocierile comerciale cu SUA

A.M.
Internaţional / 29 august 2018

Chrystia Freeland (sursa foto: Twitter)

Chrystia Freeland (sursa foto: Twitter)

Canada a revenit la negocierile comerciale cu Statele Unite şi a apreciat concesiile făcute de Mexic în sectorul auto şi în privinţa drepturilor angajaţilor, în timp ce congresmenii americani au avertizat că acordul bilateral dintre SUA şi Mexic va avea dificultăţi să fie aprobat de Congres, transmite Reuters.

Directori din sectorul auto şi alte surse au declarat că acordul bilateral SUA-Mexic de luni permite preşedintelui Donlad Trump să impună tarife de 25% importurilor de vehicule de pasageri şi de componente fabricate în Mexic, dacă acestea depăşesc un anumit nivel.

Dacă Trump va impune tarife pentru a proteja securitatea naţională, exporturile mexicane de automobile şi SUV-uri scutite de taxe vamale în Statele Unite vor fi limitate la 2,4 milioane de vehicule pe an. Livrările care vor depăşi acest nivel vor fi supuse tarifelor, au spus oficiali din industria auto şi alte surse.

Ministrul candian de Externe Chrystia Freeland a declarat că aceste concesii dificile făcute de Mexic creează condiţiile pentru nişte discuţii productive în această săptămână. Cele trei ţări încearcă să ajungă la un acord până la termenul limită stabilit pentru vineri, în vederea actualizării Acordului Nord-American de Comerţ Liber, vechi de 24 de ani.

"Aceste concesii vor fi importante pentru lucrătorii din Canada şi Statele Unite", a spus Freeland reporterilor, după o întâlnire avută marţi cu Reprezentantul american pentru Comerţ, Robert Lighthizer.

Freeland, care ulterior s-a întâlnit şi cu oficiali mexicani, urmează să continue miercuri discuţiile cu Lighthizer.

Potrivit surselor, Trump a avertizat luni că va continua acordul doar cu Mexicul şi va impune tarife Canadei, dacă aceasta nu va accepta revizuirea termenilor pactului comercial.

Alte subiecte dificile sunt drepturile de proprietate intelectuală, cum ar fi exclusivitatea datelor între SUA-Mexic pentru producătorii de medicamente biologice şi extinderea protecţiei copyright-ului la 75 de ani, de la 50, praguri mai ridicate susţinute anterior de Canada.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb