Candidaţii USR la CCR sunt judecătorul Cristi Dănileţ şi avocatul Peter Eckstein-Kovacs

S.B.
Internaţional / 21 aprilie 2022

Candidaţii USR la CCR sunt judecătorul Cristi Dănileţ şi avocatul Peter Eckstein-Kovacs

Candidaţii USR pentru ocuparea noilor posturi de magistraţi ai Curţii Constituţionale sunt judecătorul Cristi Danileţ şi avocatul Peter Eckstein-Kovacs, doi profesionişti care şi-au dovedit nu numai competenţele de-a lungul timpului, cât mai ales moralitatea incontestabilă, arată un comunicat de presă al partidului, potrivit news.ro.

"Nicio o reformă profundă nu se va putea realiza în următorii ani cu o Curte Constituţională antireformistă şi obtuză. Nici linia proeuropeană pe care şi-a asumat-o cu ani în urmă România nu va putea fi păstrată cu o Curte cu viziune orientată, mai degrabă, către estul întunecat, decât către Uniunea Europeană şi Occident. Avem nevoie la CCR de judecători proeuropeni, bine pregătiţi profesional, care nu sunt doar oameni de paie folosiţi de politicieni. Noi propunem astfel de oameni. PNL şi PSD se pare că merg, în continuare, pe varianta politrucilor sau a unor indivizi copy-paste, cu probleme grave de integritate", a declarat deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, conform sursei citate.

Cristi Danileţ, judecătorul după care a plagiat Bogdan Licu (propunerea PSD pentru CCR), a luptat neîncetat pentru independenţa Justiţiei şi a rezistat în faţa presiunilor şi abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze şi să timoreze justiţia.

CCR are nevoie de un judecător precum Cristi Danileţ, liber, independent şi proeuropean, care să apere democraţia, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului şi independenţa, aşa cum Cristi Danileţ a făcut-o până acum, mai indică sursa citată

Avocatul Peter Eckstein-Kovacs a dovedit, de fiecare dată, că principiile şi moralitatea sunt incontestabile, conform sursei menţionate.

A demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului, când colegii lui n-au vrut să susţină Legea ANI, a renunţat la postul de consilier la Cotroceni, când fostul preşedinte a început să promoveze proiectul distructiv de la Roşia Montană şi şi-a dat demisia din UDMR în semn de protest faţă de sprijinul pe care partidul lui îl dădea celor de la PSD şi ALDE în asaltul asupra Justiţiei.

USR consideră că judecătorul Cristi Dănileţ şi avocatul Peter Eckstein-Kovacs sunt cei mai potriviţi oameni pentru a pune bazele reformei CCR.

Trei posturi vor deveni vacante în acest an, urmând a-şi încheia mandatele preşedintele CCR, Valer Dorneanu (numit de Camera Deputaţilor), şi judecătorii Mona Pivniceru (numătă de Senat) şi Daniel Morar (numit de preşedinte).

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Doua glumite proaste.

    1. Las ca nu fac nota contrastanta in fauna CCR.

    Îl apreciez mult pe domnul Dănileț, dar este cam " excentric " pentru Curtea Constituțională!

    Botul imblanit al lui Danilet trebuie sa ridice semne de intrebare asupra sanatatii mentale. Nu ai cum sa fii sanatos la cap daca iti lasi puful ala in jurul gurii. El are trei fire si trei paie. Daca ii crestea barba mai deasa, era ok. Asa arata ca un adolescent virgin penibil. Si felul cretinopat in care danseaza, parca e Elaine din Seinfeld. Fereasca Dumnezeu!!!

    Kovacs are anumite calitati si oarecum ar fi de folos la CCR dar C.D. este o propunere neseriosa. Acest om are probleme si prezenta lui la CCR ar face din aceasta institutie deosebit de importanta a tarii, o arena de circ.

    Si de acolo nu mai poate nimeni sa-l potoleasca.  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb