CARACATIŢA JUSTIŢIEI AUTOHTONE Un avocat arestat în dosarul judecătoarelor şpăgare a denunţat 49 de magistraţi la DNA

Anticorupţie / 16 august 2013

Un avocat arestat în dosarul judecătoarelor şpăgare a denunţat 49 de magistraţi la DNA

Surse susţin că avocatul ar fi Adriana Dascălu

49 de magistraţi au fost denunţaţi ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de către un avocat, arestat la rândul său în dosarul celor trei judecătoare acuzate de luare de mită. Avocatul în cauză ar fi Adriana Dascălu, avocata omului de afaceri Dinei Staicu, potrivit unei informaţii apărute în presă.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, vinerea trecută, de către Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.

În motivarea deciziei de arestare preventivă, instanţa a arătat că judecătoarea Veronica Cîrstoiu a primit de la omul de afaceri Dinel Staicu, prin intermediul avocatei acestuia Adriana Dascălu, 630.000 de euro pentru anularea condamnării la şapte ani de închisoare cu executare primită de acesta în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Dinel Staicu a cerut în instanţă să fie arestat, recunoscându-şi vina, spre surprinderea autorităţilor.

Procurorii DNA au stabilit că, în perioada august 2011 - ianuarie 2012, Adriana Dascălu i-a cerut omului de afaceri 2,5 milioane de euro, sumă redusă ulterior la 1,5 milioane de euro, spunând că are influenţă asupra celor trei magistraţi din completul de la Curtea de Apel Bucureşti. Din completul care a judecat contestaţia în anulare au făcut parte Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a mai făcut parte din completul care a decis reducerea pedepsei cu o săptămână în cazul lui Adrian Năstase. Domnia sa a mai fost şi magistratul care a făcut opinie separată la decizia de rămânere în arest a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei.

Fiul Veronicăi Cîrstoiu, Florin Cergan, a fost preot, până când a fost suspendat de către Biserică, după ce a fost cercetat penal pentru uciderea din culpă a trei persoane, în urma unui accident rutier, în anul 2011.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Coruptia e MARE, MARE, MARE de tot in Romania si se intinde de la varfurile politicii pana la varfurile justitiei.

    1. aresteazà si cer extrdare pentru o infractiune banalà!!! Cà unul conduce fàrà carnte, pentru furt fe 10,00 euro etc. Hotii sunt la putere....

    Daca ne aducem aminte, institutiile UE tot urla la noi de vreo 5 ani sa ne rezolvam problema coruptiei generalizate din justitie. Dar noi, prin toate mijloacele, am evitat asta, in special prin intermediul mass-mediei manipulate si iresponsabile. Prin intermediul jurnalistilor platiti sau inregimentati, a colaboratorilor diversi care mai de care mai diplomati, mai eruditi si mai inregimentati, s-a incercat manipularea publicului larg impotriva ideii de apartenenta la un sistem juridic european, pentru ca asta insemna sa aflam despre acest flagel - coruptia generalizata din justitia romana. Sa fie acesta semnalul ca Romania "da" ceva la schimb institutiilor europene? Sau este iar o simulare grosolana a rezolvarii problemei justitie romane? Totul va ajunge pana la urma la controlul averilor magistratilor, la controlul averilor avocatilor care au lucrat impreuna cu magistratii si au generalizat coruptia in sistemul nostru judiciar. Chiar daca multi dintre avocati si magistrati sunt inregimentati in diverse servicii si departamente mai mult sau mai putin militare sau politienesti, trebuie sa plateasca pentru furtul indirect pe care l-au realizat, pentru distrugerea morala a ideii de justitie. In acelasi mod in care trebuie rezolvata si problema coruptiei generalizate din invatamant si din politie. Se poate face asta destul de rapid, adica in 2-3 ani, chiar de catre fortele politice actuale, care au majoritate in sistemul politic. Pentru ca daca vor asta, o pot si indeplini. Cu orice sacrificiu. Doar asa, pot servi interesul national si pot ramane chiar si in istoria Romaniei, ba chiar si in istoria Europei, care nu ne cunoaste asa si de aceea nici nu ne respecta prea mult. Intotdeauna tarile straine au mituit politicienii romani cu firimituri, pentru a-si "vinde marfa". Problema ca mita a fost chiar mica, pe masura oamenilor care au acceptat-o. Acum, putem dovedi contrariul, dar si mai important: putem sa ajungem si noi in randul lumii, cum s-ar spune, adica putem recupera ceva din ultimii 23 de ani pierduti. Doamne-ajuta!

    1. incepe de jos,d e foarte jos: de la mersul "cu nasul" si mita "pentru centura" pana la cumpararea de telefoane si bicilete furate si altele. nimeni nu isi face scrupul ca incurajeaza astfel chiar tarele de care se plange. coruptia nu este doar generalizata in randul populatiei, ci, inca si mai grav, este admirata. oamenii nu sunt indignati ca se fura, ci doar invidiosi ca nu apuca si ei sa fure. cam asta rezuma conceptia populatiei din ro.

      Fiti seriosi domnilor!!!!!!!!!! Intai trebuie construite penitenciare!!!!! Asa e, TOATA lumea fura in Romania!!!!!! E sport national!!!!!!

    Asistam la rasturnari de situatie, la arestari spectaculoase, dar in cateva luni daca revenim, vom vedea ca nici o judecatoare de asta nu mai este la parnaie,ca sunt bine -merci la viloacele lor, cheltuind lejer fondurile acumulate in timp, deoarece aceste bunuri nu au fost sechestrate sau confiscate.

    Tot romanul de rand s-ar bucura sa vada finalitatea acestei actiuni, cu hotarari definitive si aplicari de pedepse, confiscarea averilor dobandite ilicit si repunerea lor in folosul comunitatii, finalizand cu starpirea cat de cat a coruptiei. Va amintiti acum 2 ani cand au fost luati pe sus toti vamesii spagari de pe la toate granitele tarii?? Sigur ca da! Doar ca nici unul nu a primit condamnare,, toti sunt bine-merci, unnii s-au intors la serviciu unde continua sa faca tot ce stiu ei mai bine - sa fure !!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb