"Carl Reh Winery" îşi dublează vînzările pe piaţa noastră

ELI ROMAN
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 19 decembrie 2005

Cifra de afaceri a producătorului de vinuri "Carl Reh Winery" va atinge 2,3 milioane de euro la sfîrşitul anului, ne-a declarat Sorin Trandafirescu, director de vînzări al companiei. "Estimăm o dublare a vînzărilor pe piaţa internă, comparativ cu anul trecut, fapt pentru care anticipăm o cifră de afaceri de 2,3 milioane de euro", susţine domnul Trandafirescu.

Din totalul cifrei de afaceri, exportul reprezintă 85%, principala piaţă de desfacere fiind Germania (60% din total export). "Cea mai mare cantitate de vin care ajunge în Germania, la «Reh-Kendermann», este vin vrac", precizează domnul Trandafirescu. Cele trei branduri internaţionale ale companiei: Val Duna, River Route şi La Cetate, sînt comercializate atît la export, cît şi pe piaţa internă. Brandul premium La Cetate este un produs "estate" (îmbuteliat la producător). Acesta este exportat în sticlă atît în Germania, cît şi în Anglia şi ţările scandinave.

Potrivit reprezentantului companiei, vinurile pentru export sînt îmbuteliate în Germania, iar cele pentru piaţa internă la Oprişor (Mehedinţi). Investiţiile realizate la crama Oprişor, cumpărată în anul 1999, au totalizat 2,7 milioane de euro pînă în 2004. Anul trecut, producătorul de vin a finalizat o investiţie de 948.000 de euro, realizată cu sprijinul Programului Sapard, prin care a fost achiziţionată o suprafaţă de 320 de hectare, pentru înfiinţarea de plantaţii viticole noi.

În perioada 2001-2004, producătorul de vinuri din Mehedinţi a plantat 96 de hectare cu diverse soiuri de viţă de vie (Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvig-non Blanc, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Gris), precum şi Shiraz, Primitivo şi Dornfelder, în mod experimental. Potrivit spuselor domnului Trandafirescu, în acest sens, compania a cheltuit 2,9 milioane de euro pentru înfiinţarea plantaţiilor.

Capacitatea de producţie a companiei este de 3,5 milioane de litri anual. "Anul 2004 a fost unul record în istoria noastră de zece ani în România, prin faptul că am produs la capacitate maximă" a subliniat domnul Trandafirescu.

Cea mai mare parte a producţiei de vin este asigurată din struguri cumpăraţi din diverse zone viticole. Principalele soiuri de struguri pe care le vinifică "Carl Reh" sînt Merlot, Fetească Regală, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir, Fetească Neagră, Muscat Ottonel.

Recent, "Carl Reh Winery" a fost premiată în cadrul evenimentului "Gala Vinului" cu două premii: producătorul cu cea mai bună comunicare şi pentru promovarea imaginii vinului românesc pe pieţele internaţionale.

"Carl Reh Winery" a fost înfiinţată în 1994 de compania "Reh Kendermann GmbH, Bingen am Rhein", una dintre cele mai moderne crame din Germania, exportatorul numărul unu de vinuri din ţară. Proprietarul companiei, domnul Carl Reh, este acţionar majoritar în concernul "Schloss Wacheheim Trier", cel mai mare producător de vinuri spumoase din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb