Prima fermă de pui organic sută la sută din România a fost inaugurată de Grupul Carmistin, care îşi extinde astfel portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hrănit Sănătos, un produs premium, de cea mai înaltă calitate, vârf de gamă al brandului.
"Deschiderea primei ferme de carne de pui BIO marchează un moment deosebit de important pentru noi, fiind o continuare firească a planului Carmistin în ceea ce priveşte producerea de hrană BIO în România. Cererea pentru un astfel de produs, precum Puiul BIO La Provincia, reprezintă un semn de maturitate a pieţei, care arată o preocupare tot mai mare pentru calitate şi pentru hrana sănătoasă, produsă în mod responsabil şi sustenabil", a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.
"Să produci alimente BIO astăzi este o dovadă de responsabilitate şi de curaj, dar şi un angajament serios de business, care presupune investiţii mari şi mult efort. Dar iată că a venit momentul să avem şi noi în România asemenea iniţiative sănătoase la propriu. Mă bucur mult pentru această premieră şi felicit Carmistin şi La Provincia pentru tot ceea ce fac.", a declarat, la rândul său, medicul nutriţionist Mihaela Bilic, prezentă la evenimentul de lansare organizat de Carmistin.
Noua fermă inaugurată de Carmistin este situată în mijlocul naturii, în comuna Leleasca, din judeţul Olt. Pe termen mediu şi lung, compania are în plan extinderea segmentului BIO, prin deschiderea de noi ferme de profil.
Pui BIO La Provincia Hrănit Sănătos, provenind din noua fermă, va fi disponibil pe piaţa românească începând cu data de 1 noiembrie 2023, gramajul comercializat
variind între 700 şi 1.200 gr./tăviţa. Produsul se va diferenţia de oferta existentă pe piaţă în acest moment, prin următoarele caracteristici:
-hrana păsărilor provine din cereale organice sută la sută, producţie proprie, asigurată din agricultură ecologică;
-păsările sunt crescute în aer liber, cu o densitate redusă la populare, pe o suprafaţă alocată de minimum 4 mp/cap de pasăre;
-materiile prime nu sunt modificate genetic;
-nu sunt folosite pesticide;
-nu sunt folosite antibiotice şi adaos-uri de sinteză;
-procesul de creştere a puilor este unul lent, vârsta minimă de sacrificare fiind de 81 zile.