carVertical - venituri de 42,7 milioane de euro în 2023

F.D.
Companii / 28 mai

Rokas Medonis, CEO carVertical

Rokas Medonis, CEO carVertical

Anul trecut, compania de date automobilistice carVertical şi-a crescut veniturile cu 83% - de la 23,3 milioane de euro în 2022 la 42,7 milioane de euro în 2023. Această creştere semnificativă este rezultatul direct al alegerilor strategice ale companiei de a se concentra pe pieţele din Europa de Vest, pe dezvoltarea produselor şi pe atragerea de segmente noi de utilizatori, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

România este una dintre cele mai importante pieţe pentru carVertical, piaţă unde a înregistrat o creştere constantă de la an la an. În 2023 compania a înregistrat o creştere a veniturilor cu 52,8% pe piaţa din România, subliniind importanţa ţării în operaţiunile sale internaţionale.

Potrivit lui Rokas Medonis, CEO-ul carVertical, conform primele luni ale acestui an compania îşi va continua creşterea şi ar trebui să depăşească 50 milioane de euro în venituri anuale.

Piaţa vehiculelor rulate din România încă se luptă să îşi revină după pandemie. Potrivit economica.net, vânzările de maşini la mâna a doua au scăzut cu 6% anul trecut în România faţă de 2022.

"În timp ce situaţia de pe piaţa de maşini second hand este departe de cum era înainte de pandemie, vânzările B2B ale companiei noastre în România au înregistrat o creştere de 49%. Acest lucru demonstrează că dealerii doresc să fie mai transparenţi cu cumpărătorii şi să atragă noi clienţi în această competiţie acerbă", declară Medonis.

O creştere a veniturilor anul trecut este, de asemenea, rezultatul schimbării strategiei de business a carVertical. În 2022, din cauza riscurilor geopolitice, compania a decis să-şi mute sursele de venituri din Europa Centrală şi de Est în Europa de Vest. Acest lucru a dus la creşterea prezenţei companiei în Franţa, Regatul Unit şi Italia, pieţe care acum sunt în topul companie după venituri.

Pe pieţele menţionate mai sus compania a crescut între 146% şi 266%. Fructificând investiţiile în aceste pieţe care au început încă din 2023, carVertical a reuşit în sfârşit să înregistreze creşteri exponenţiale.

"Dezvoltarea continuă a produsului nostru principal ne-a permis să-l oferim nu numai pasionaţilor de maşini ci şi unei game mai largi de utilizatori. Anul trecut ne-am rebranduit produsul pe toate pieţele, aducând îmbunătăţiri pe latura vizuală şi pe cea de comunicare în speranţa că vom deveni un consilier de încredere pentru cei care cumpără şi vând vehicule", spune Medonis.

În 2023 a crescut şi numărul de surse de date pe care se bazează carVertical. Potrivit lui Medonis compania a reuşit să acceseze surse de date despre care nici nu ştia că există. "Valoarea datelor se dezvăluie în timp. Datele pe care le-aţi accesat ieri îşi vor arăta valoarea reală abia poimâine", explică Medonis.

Deşi carVertical a început să funcţioneze în urmă cu nici 7 ani, deja nu se mai identifică ca fiind o companie tânără. Numărul de angajaţi a crescut de la 95 la peste 150 în ceva mai mult de un an.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb